Toelatingseisen

Naast de vooropleidingseisen, moet je ook aan "aanvullende eisen" voldoen. Dit betekent dat je een toelating moet doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Je bent toelaatbaar met een van de volgende diploma's:
- HAVO- of VWO-diploma. Er zijn geen specifieke profieleisen.
- MBO-diploma niveau 4. Neem ook een kijkje op: www.fontys.nl/mbo.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopie├źn van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken, we vragen je dan om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Nederlands of Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Dit is een testdag waar je capaciteiten en aanleg op taal- en exact gebied worden gemeten. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.
Als je voor een extra toets in aanmerking komt, word je daarover door ons geïnformeerd. Je moet dit onderzoek gedaan hebben, voordat je kunt worden uitgenodigd voor de toelating (aanvullende eisen).

Aanvullende eisen

Je bent pas definitief toegelaten tot de opleiding Docent Theater als je de auditieronde met goed gevolg hebt afgesloten en voldoet aan de vooropleidingseisen.

De auditie bestaat uit drie dagen met de volgende onderdelen: lessen toneelspel (tekst en improvisatie), opdrachten theater maken, een beweging les, een stemtest en een motivatiegesprek.
Aan het eind van de eerste dag krijg je mondeling bericht of je bent toegelaten tot de volgende twee dagen.
De opleiding is fysiek zwaar. Een positieve uitslag van de audities bevat daarom altijd een voorbehoud. Je bent verplicht om deel te nemen aan een fysieke test. Pas als de uitslag hiervan positief is, kun je definitief worden ingeschreven.

De data van de audtierondes zijn:
Serie 1: maandag 23, dinsdag 24, woensdag 25 april 2018. Aanmelden mogelijk tot 30 maart. Nog enkele plaatsen beschikbaar

Serie 2: woensdag 20, donderdag 21, vrijdag 22 juni 2018. Aaanmelden mogelijk tot 1 juni. Wacht niet te lang want vol is vol.

Studiekeuzecheck

Alle opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn zogenaamde selectieopleidingen en voor deze opleidingen bestaat de studiekeuzecheck. uit een toelatingsexamen/auditie.