• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Hoe wordt iemand een Jihad strijder? Welke invloed heeft geloof op wat iemand doet of laat? Als Docent religie levensbeschouwing leer je leerlingen nadenken over hun eigen levensbeschouwing en die van anderen. Je laat ze kennis maken met verschillende religies. Door uitleg te geven over feesten, rituelen en symbolen laat je zien hoe geloof een rol speelt in het leven van mensen. Zodat zij hun kennis over levensvisies kunnen vergroten en ontdekken wie zij zijn en willen worden.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij laten je zien dat religies bestaan uit levende mensen die antwoorden zoeken op gemeenschappelijke levensvragen. Wij bieden je een veilige leeromgeving waarin je jezelf mag zijn. Wij geven een grote diversiteit aan vakken zoals theologie, religiewetenschappen, filosofie, didactiek, psychologie en geschiedenis. Je krijgt les van betrokken docenten en gedurende je studie kan je altijd terecht bij je studieloopbaanbegeleider.

Wat verwachten wij van jou

Je wilt anderen helpen, maar bent zelf ook op zoek naar kennis. Je bent niet bang om over de grenzen van je eigen voorstellingsvermogen heen te denken. Te leren dat de context voor ieder mens verschillend is en vandaaruit begrijpen hoe anderen in het leven staan. Als toekomstig docent wil je verschillende werkvormen aanleren en je creativiteit aanwenden om bijvoorbeeld eigen lessenseries te ontwikkelen. Je bent bereid om je volledig in te zetten. Je wilt leren begeleiden, managen en bovenal les geven. Om na je studie aan de slag te gaan als docent religie levensbeschouwing.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 09 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Utrecht
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
MAIL BEL: 0885073000

Contact met Docent Religie Levensbeschouwing

08850 73000
theologielevensbeschouwing@fontys.nl