• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

Je maakt. Je speelt. Je verbindt.

Wat als jij een wereld mocht maken? Jouw verhaal, jouw hart, gevoel en verstand verpakt in een verhaal met een begin, midden en eind. Jij, een toekomstig docerend theatermaker legt verbindingen en onderzoekt zonder te oordelen. Jij maakt, speelt en geeft les. Theater is meer dan alleen een voorstelling binnen vier muren. Het is een manier om elkaar te leren kennen en verschillende werelden te verbinden. En jij maakt die verbinding. Na het afstuderen werk je onder andere als theaterdocent, (jeugd)theatermaker, cultureel ondernemer, trainingsacteur of creator.

Meer over de inhoud

Wat kun je verwachten?

Een opleiding waarbij de combinatie van maken, spelen en doceren centraal staat. Er wordt multidisciplinair gewerkt met opleidingen muziek en theater.

Tijdens de opleiding verwerf je kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van toneelspel, theorie, stem, beweging, didactiek en theatermaken. De vakken die je krijgt zijn onder andere improvisatie, beweging, stem, koor, dramaturgie, speldidactiek, onderwijskunde en spelcoaching.

De opleiding docerend theatermaker is een kleine opleiding, waardoor je een hechte band kan opbouwen met je medestudenten en docenten. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals het Storm Theater Festival waaraan jij deel gaat nemen. Bereid je voor op veel inspiratie, kijken en meedoen.

Wat verwachten wij van jou?

Jij wilt jouw passie voor theater delen en overbrengen op anderen. Je wilt acteren, regisseren en doceren. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen leerproces en hebt daarnaast een grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Je verlegt je grenzen en samen leren vind je geen probleem

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 21 maart

Sfeerafbeelding Fontys

Kom proefstuderen

Ervaar in een dag hoe het is om te maken, spelen en verbinden.

Info & aanmelden
Sfeerafbeelding Fontys

Deeltijd opleiding

Heb je hbo of wo getuigschrift en beschik je over ruime ervaring met het werken in groepen?

Contact met de opleiding Fontys Docerend Theatermaker

0885075211
fhktheater@fontys.nl
Zwijsenplein 1, Tilburg

Je maakt. Je speelt. Je Verbindt.

De opleiding Docerend Theatermaker is uitgeroepen als topopleiding in 2019.

Sfeerafbeelding Fontys
Lees meer