Excellente programma's

Haal jij je propedeuse in 1 jaar en zoek je naar extra uitdagingen naast je reguliere opleiding, dan is er voor jou de mogelijkheid in te stromen in een van de excellente programma's die we voor jou ontwikkeld hebben.

1. Proud excellent programma: dit programma leidt tot een extra excellent certificaat naast je hbo bachelor of science getuigschrift).

2. Pride excellent programma: dit programma is bedoeld om soepel door te stromen naar een van de schakelprogramma's binnen de Technische Universiteit Eindhoven.

 • Proud

  Proud (programma voor excellente studenten)

  Engineer your own future”
  De opleiding Elektrotechniek biedt aan ‘excellente’ studenten (studenten die binnen 1 jaar hun propedeusegetuigschrift hebben behaald) de mogelijkheid de eigen technische talenten op een hoger niveau te brengen.

  Jij, als gekozen Proud student, werkt dan in het 2e, 3e en 4e studiejaar bij een bedrijf naar keuze om je engineeringvaardigheden op een hoger niveau te brengen. De bedrijfskeuze is afhankelijk van wat jij wilt leren. Wanneer je na een intake het Proud programma instroomt, werk je tegelijkertijd mee om het door ons ontwikkelde elektrotechniekonderwijs te evalueren. Je kunt ook ideeën voor projecten inbrengen, je werkt mee aan de begeleiding van andere studenten tijdens het projectwerk en je helpt ook bij open dagen en andere PR-activiteiten.

  Ongeveer 10% van het totaal aantal elektrotechniekstudenten van Fontys zit in het Proud programma en studeert af met een excellent certificaat.

  https://www.fontysproud.nl

 • Pride

  Pride PRogramme Intercollegiate DEvelopment

  "Master your own future"
  Naast het Proud programma, dat zich vooral toespitst op technische vaardigheden, biedt de opleiding Elektrotechniek het Pride programma wat zich met name richt op studenten die na hun bachelor door willen studeren aan de TU/e met het masterprogramma. In het Pride programma werken we nauw samen met de TU/e en daardoor kun je al vanaf het 2e jaar TU/e modules volgen om te onderzoeken of het niveau en de onderwerpen van de master bij je passen. Twijfel je tussen hbo en TU/e dan is dit dé manier om uit te vinden wat bij jou past. Ruim 30% van de studenten kiest ervoor om door te studeren en middels het Pride programma heb je een uitstekende aansluiting op een vervolgopleiding aan de TU/e.