Na de opleiding

De arbeidsmarkt zit op jou te wachten. Elektrotechnisch engineers kunnen bij de grootste (inter)nationale bedrijven aan de slag als ontwerper, adviseur, testengineer of als commercieel medewerker. Multinationals zijn altijd op zoek naar talent, maar ook binnen het midden- en kleinbedrijf is er volop werkgelegenheid, bijvoorbeeld als ontwerper in de (auto-)industrie, ziekenhuizen, zorginstellingen, licht- en audio-omgeving en de theater- of studiowereld. Door je brede kennis van methoden en technieken heb je prima vooruitzichten op een uitdagende baan.

Je bent als elektrotechnisch engineer een onmisbare schakel in de steeds en uiterst snel vernieuwende technologische wereld. Je startsalaris ligt bruto rond de 2500 euro op basis van 38-urige werkweek.

Je start als Bachelor of Engineering met een goede kennis van de elektrotechniek, met ontwerpgerichte vaardigheden en met ervaring in samenwerken. Dat is een prima basis om op verder te bouwen en om je gaandeweg je carrière te ontwikkelen tot dé specialist op een bepaald vakgebied. Want talent moet ruimte krijgen om te groeien, altijd!

Functies van een elektrotechnisch ingenieur zijn:

 • Ontwerper
 • Projectleider
 • Commercieel manager
 • Ondernemer

 • Wall of Fame
  Sfeerafbeelding Fontys

  Sfeerafbeelding Fontys

  Engelstalige opleiding, Electrical and Electronic Engineering Engelstalige opleiding, Electrical and Electronic Engineering

  Sfeerafbeelding Fontys