Studievereniging Innovum

Studievereniging SV Innovum

SV. Innovum is een actieve studievereniging binnen Fontys Hogeschool Engineering voor studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek en Automotive.

Sfeerafbeelding Fontys

Innovum organiseert samen met Fontys de introductieweek, waarbij je meteen een goede start maakt als student bij een van de opleidingen van Engineering. Je krijgt veel van de stad te zien, tenminste, het zijn veel plekken die belangrijk zijn voor de Engineer in opleiding. Verder zijn er oudere jaars die je op weg helpen binnen de opleiding, met alle tips en tricks! Meer informatie over de intro krijg je als je je aanmeldt om bij Fontys Engineering te gaan studeren.

Kom naar onze lezingen en excursies

Om je nog beter voor te bereiden op je latere baan als ingenieur kan je met SV. Innovum alvast een kijkje nemen bij jouw toekomstige beroep. Daarvoor bieden we lezingen en excursies aan. De gastlezingen zijn erg divers en kunnen van lagerfabrikanten zijn, bionische armenontwerpers of vanuit de auto-industrie via DAF. De excursies variëren van een bezoek aan een automatisch sturende vrachtwagenonderstelbouwer, tot een kijkje bij een embedded electronics fabrikant. We hebben naast deze “gewone” excursies ook nog 1 keer per jaar een studiereis die we organiseren, waarbij we met een grote groep Innovumleden naar het buitenland gaan om een aantal bedrijven te bezoeken en om uiteraard ook van de stad en de omgeving te genieten. Met deze reisjes leer je snel veel ouderejaarsstudenten kennen, die ook heel nuttig zijn om je eigen netwerk te vergroten.

We zijn er ook voor gezelligheid naast je studie

Een van de plekken waar je misschien al heel snel na de intro terecht kunt komen is de verenigingsruimte van Innovum binnen Fontys. We hebben daar een aantal heerlijke zitbanken staan voor de nodige ontspanning tussen de lessen door en ook zijn er een aantal werkplekken waar je met je laptop kunt gaan zitten te werken. Hier in deze ruimte ( wij noemen het ons hok)  zijn altijd wel studenten te vinden om even een praatje mee te maken, onder het genot van een bakje koffie, blikje fris of een andere kleine snack die wij ook in “ons hok”  aanbieden. Het maakt niet uit of het praatje over je huiswerk, je eigen thuisproject of iets anders gaat, het is er altijd gezellig!

SV. Innovum organiseert ook een aantal feestjes en borrels per studiejaar. De meeste van deze borrels worden georganiseerd op het Innovumplein dat voor de Innovum-verenigingsruimte ligt. De feestjes worden gehouden in de stamkroeg van Innovum “Villa Fiësta” op Stratumseind in de stad. Dit is tevens de plek waar je een hoop leden kan vinden na een activiteit als het bierfietsen, bowlen of lasergamen. En als knaller van het jaar mede om de zomervakantie écht goed in te gaan, houden we ieder jaar een overheerlijke en gezellige eindejaars BBQ.

Sfeerafbeelding Fontys

Meer over ons?

Kijk dan op onze Innovum website of like onze Facebookpagina innovum