Vincent liep stage in Kaapstad

Aanrader

In februari 2018 begon mijn reis naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Vrienden met veel leuke verhalen over deze stad hadden mij overgehaald om daar stage te lopen. De stage vond ik met behulp van een stagebureau dat overigens ook de accommodatie heeft geregeld. Ik kan iedereen aanraden om stage te lopen in Kaapstad, ik heb een toptijd gehad! De stage, de mensen, de activiteiten, de reizen, het uitgaan en het mooie weer hebben mijn reis gemaakt.

Nieuwe vrienden

Ik logeerde in een studentenhotel waar ongeveer 60 Nederlandse studenten verbleven. De kamer deelde ik met drie andere studenten. Vóór mijn reis begon vroeg ik me af of de mensen me wel zouden liggen en of ik het wel leuk zou vinden. De werkelijkheid bleek heel anders. Ik leerde zo snel veel nieuwe vrienden kennen die er ook een leuke tijd van wilden maken. De stage in het buitenland is mij heel goed bevallen. Mijn Engels is een stuk verbeterd en ik heb veel lesstof kunnen toepassen in de praktijk.

Onvergetelijke ervaring

De cultuur in Zuid-Afrika is heel anders dan in Nederland. Hier gaat alles in een rustig tempo en is het leven heel relaxt, dat merk je aan alles. Het mooiste van stagelopen in Kaapstad is dat het alles heeft. In de stad en net daarbuiten is van alles te doen zoals naar het strand gaan, safari’s maken, surfen, hiken, festivals bezoeken, stappen, natuurparken bezoeken, wijnproeven, bungeejumpen en reizen. Dit heb ik allemaal gedaan met mijn vrienden en het is nog lang niet alles. Het is een onvergetelijke en leervolle ervaring waar je geen spijt van krijgt en allemaal meeneemt in je rugzak.