Aanmelden

Aanmelden doe je bij Studielink. Voor Fysiotherapie gebruik je onderstaande gegevens:

Naam instellingFontys Hogescholen
PlaatsEindhoven
Naam opleidingB Opleiding tot Fysiotherapeut

Regel je aanmelding op tijd, meld je uiterlijk 1 mei aan.

Na je aanmelding bij Studielink, krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck van Fontys. Een laatste check zodat je zeker weet of deze opleiding bij je past. Als je je te laat aanmeldt, dan vervalt je recht op toelating. De toelatingscommissie van de opleiding beoordeelt dan of je wordt toegelaten.

Hoe meld je je aan:

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een opleiding van Fontys Hogescholen.

Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:

Klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. 
LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

Bevestig altijd je gegevens.

Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Kies voor ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ en volg de stappen. Na je bevestiging ontvang je per e-mail een bericht van Studielink.

Ga regelmatig naar je ‘Mijn Studielink pagina’ en check je ‘Mijn To Do lijst’.

2. Doe de Studiekeuzecheck

Fontys biedt jou een Studiekeuzecheck aan en zorgt ervoor dat jij op de juiste plek komt te zitten. Daarnaast kunnen we dan bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak. Dit advies is niet bindend, je bepaalt zelf of je start met je opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.
Wil je meer weten, check dan de FAQ.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld. Je vindt de digitale machtiging in 'Mijn Studielink pagina' bij je ‘Mijn To Do lijst’. Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats op of rond 13 september. Op de pagina 'Collegegeld' vind je meer informatie.

 • Studiekeuzecheck

  Om zeker te weten of de opleiding van jouw keuze ook goed bij je past, biedt Fontys jou een studiekeuzecheck aan. De Studiekeuzecheck is verplicht voor alle aanmelders voor het eerste jaar van een bacheloropleiding of Associate degree programma, met uitzondering van studenten met een buitenlands diploma en aanmelders voor een selectie-opleiding.

  Pas jij bij de opleiding?

  Na aanmelding via Studielink ontvang je van ons een verzoek om een digitale vragenlijst in te vullen. Deze bestaat onder andere uit vragen over de resultaten van je vooropleiding, persoonlijke kenmerken, vaardigheden en motivatie voor jouw keuze. Na retourzending krijg je binnen 4 weken een uitnodiging voor een contactmoment.

  Past de opleiding bij jou?

  Na dit contactmoment ontvang je binnen 10 werkdagen een studiekeuzeadvies. Dit advies is serieus en goed onderbouwd. Maar het blijft een advies. Je bepaalt zelf of je start met de opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.

  De Studiekeuzecheck is een service van Fontys voor aankomende studenten. Het helpt om een goed doordachte studiekeuze te maken. Bovendien maakt het een hele goede start van de studieloopbaanbegeleiding mogelijk.

  Meer weten? Kijk op fontys.nl/studiekeuze.

  Sfeerafbeelding Fontys
 • Studeren en topsport

  Wij maken het mogelijk

  Fontys Paramedische Hogeschool is trots op haar sportende studenten en ondersteunt hen zo optimaal mogelijk om de combinatie tussen topsport en studie mogelijk te maken. Dus ben jij een topsporter of aanstormend talent, dan kun je rekenen op voorzieningen van Fontys die studeren haalbaar maken voor jou! Deze voorzieningen kunnen bijvoorbeeld zijn aanpassingen in jouw studieprogramma, flexibiliteit in toetsing of financiële ondersteuning bij eventuele studievertraging.

  Topsportregeling

  Met de Fontys Topsportregeling faciliteren we studenten van Fontys Hogescholen, die als Topsporter of als Talent zijn aangemerkt. De regeling is van toepassing op alle studenten van voltijdse en duale opleidingen van Fontys. 

  Heb je nog vragen?

  Voor alle opleidingen van Fontys Paramedische Hogeschool: Fysiotherapie, Logopedie, MBRT, Mens en Techniek en Podotherapie kun je terecht met vragen over de faciliteiten voor topsporters bij Annelies Simons, docent bij de opleiding Fysiotherapie, email: a.simons-ad@fontys.nl.

  Sfeerafbeelding Fontys