“Aan het eind van de opleiding wil ik mijn eigen praktijk starten.”

“Tijdens mijn sportopleiding - met sportmassage en anatomie A en B – kreeg ik interesse in ‘fysio’. Ik vind het menselijk lichaam geweldig interessant en ik wilde hier graag meer over te weten komen. Daarnaast geeft het mij energie als ik mensen kan helpen. Zeker als de patiënt er zelf blij van wordt dat ik hem of haar help.”

Sherlock Holmes onderzoek

“Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding. Toen ik startte dacht ik, dat als iemand met een klacht naar de fysio gaat, deze een soort van standaard procedure ondergaat om de klacht te verhelpen. Zo werkt het dus niet, weet ik nu. Het is meer Sherlock Holmes onderzoek, waarbij je met veel testen en nadenken tot een behandeling komt. Dit fascineert mij enorm; ik vind dit aspect misschien wel het meest uitdagende van de opleiding. 

Echte patiënten

Als je de opleiding Fysiotherapie bij Fontys Paramedische Hogeschool volgt, oefen je op echte patiënten met echte klachten. Je oefent dus op een realistische manier het vaststellen van de klacht én het komen tot de juiste behandeling. Omdat je eerst een stuk theorie krijgt en dit in de volgende les gaat uitvoeren in de praktijk, leer je alles een stuk beter. En wordt veel ook snel duidelijk. Wat ik verder goed vind, is het feit dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Dit maakt de opleiding volwassen. Bovendien sla je op deze manier veel beter de leerstof op.

Toekomstplannen

Zoals het er nu uit ziet wil ik aan het eind van de opleiding een eigen praktijk starten. Ik ben altijd al een beetje zakelijk/organisatorisch ingesteld dus dit lijkt mij een goede combinatie. In leerjaar 1 heb ik bijvoorbeeld voor mijn professionalisering een evenement opgezet om ouderen uit huis te krijgen. Dit deed ik samen met een medestudent. In leerjaar 2 gaan we dit evenement opnieuw uitvoeren. Maar dan nog beter en groter!”

Thomas van Baal

Sfeerafbeelding Fontys

Tip van Thomas:
De belangrijkste tip die ik heb is: zorg dat je alle opdrachten en projecten goed bijhoudt. Als je eenmaal achter de feiten aan gaat lopen denk ik dat het heel zwaar gaat worden om dit weer in te halen.