Toelatingseisen

Toelatingseisen

Leuk, je bent geïnteresseerd. Wat heb je nodig om met de opleiding Fysiotherapie te starten? We zetten de toelatingseisen voor je op een rijtje.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Havo/vwo

Met een havo- of vwo-diploma kun je starten. Er zijn geen specifieke profieleisen, maar de vakken Biologie, Engels en Wiskunde worden aanbevolen. Neem een kijkje op: doorstroom van vwo naar hbo.

Mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) ben je toelaatbaar bij alle opleidingen. Wel sluit de ene vooropleiding beter aan dan de andere. Wil je weten hoe goed jouw vooropleiding aansluit? Neem dan contact met ons op via paramedisch@fontys.nl. Neem ook een kijkje op: doorstroom van mbo naar hbo.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op via paramedisch@fontys.nl om je diploma te laten waarderen.

21 jaar of ouder en niet de juiste vooropleiding

Heb je niet de juiste vooropleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder op het moment dat de opleiding start? Meld je dan aan voor het toelatingsonderzoek 21+.

Vragen

Heb je na het lezen toch nog vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact met ons op via paramedisch@fontys.nl. We helpen je graag!

Sfeerafbeelding Fontys