ICT & Business

Als bedrijfskundig informaticus zorg je dat organisaties beter functioneren door het inzetten van slimme ICT-toepassingen. Slimme ICT leidt tot klantvriendelijkere, snellere en goedkopere bedrijfsprocessen en stelt bedrijven in staat gebruik te maken van de enorme hoeveelheid data, die tegenwoordig binnen en buiten de organisatie beschikbaar is. Met die data kunnen organisaties nog beter hun klanten vinden en voorzien van producten en diensten.

Je slaat dus als het ware een brug tussen het management en de gebruikers aan de ene kant en technici en beheerders aan de andere kant. Om met zoveel verschillende soorten mensen over de inzet van ICT te kunnen communiceren moet een BI-er niet alleen verstand hebben van ICT, maar ook handig zijn in de omgang, kunnen presenteren, schrijven en rapporteren. Goede spreek- en schrijfvaardigheid maken dan ook deel uit van de opleiding.

Je ontwikkelt bijvoorbeeld een ‘management cockpit’, zodat de manager van een bedrijf vanaf zijn werkplek alle processen in de gaten kan houden. Zo kan hij direct ingrijpen als dat ergens nodig is. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je niet alleen weten wat er technisch mogelijk is. Het is zeker zo belangrijk dat je mensen kunt motiveren om te veranderen. Bedrijven halen dan ook graag mensen binnen die zo’n dubbelrol kunnen vervullen. Daarnaast help je het management gebruik te maken van de steeds grotere beschikbaarheid van data over interne bedrijfsprocessen, consumentengedrag en sociale media. Onderzoek en statistiek zijn belangrijk in ICT & Business, omdat er veel vraag is naar dataspecialisten!

Voorlichtingsvideo ICT & Business

ICT & Business docent Erdinc Sacan in beeld!

Beroepsmogelijkheden

Na je opleiding kun je aan het werk als consultant, bedrijfsanalist, dataspecialist of ga je aan de slag als zelfstandig ondernemer met je eigen bedrijf.

Uit eigen ervaring - Mark van Veggel

‘Eigen Baas, Eigen Agenda’

Sfeerafbeelding Fontys

‘Tijdens mijn opleiding heb ik mijn eigen bedrijf opgezet, ontstaan uit een bedrijfskundig en technisch ambitieus project, waarmee bedrijven hun logo regionaal voor een jaarlijks bedrag
kunnen promoten. Complete verantwoordelijkheid en controle over je eigen agenda waren voor mij de aanleiding om te gaan ondernemen.’