ICT & Smart Mobile

ICT & Smart Mobile

Mobiele IT en Media zijn sinds de komst van de smartphone enorm in onze samenleving ingebed geraakt. Inmiddels maakt ook persoonlijke draagbare IT de nodige stappen door. De komst van Optical wearables en biometrische sensoriek wordt al redelijk normaal gevonden. En ook daar staan we pas aan het begin van een exploderende industrie.
De vorm van deze IT zal nog wijzigen, maar de persoonlijk draagbare IT gaat niet meer weg.

Je leert de werking en mogelijkheden van mobiele devices kennen. Dat kan gaan van de geëigende devices als een smartphone of tablet, tot interactive watches, biometric wearables of optical wearables, zoals Google Glass. Hierbij gaat het over wat zich op het device afspeelt, ook in termen van interactie, maar ook om wat er op de achtergrond geregeld moet worden.

Voorlichtingsvideo ICT & Smart Mobile

Uit eigen ervaring:

Bart Berden, Chris Bongers en Vincent de Vreede

‘Eerste prijs voor project MultiLens in wereldwijde Atos IT Challenge’

Sfeerafbeelding Fontys

"Voor ICT & Smart Mobile ontwikkelden we de MultiLens App en wonnen daarmee de Atos IT Challenge, een wedstrijd tussen jong IT-talent van dertig universiteiten en hogescholen wereldwijd. De app maakt het mogelijk evenementen vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken door videostreams. Bij een popconcert bijvoorbeeld bekijk je met je smartphone een close-up van de gitarist en schakel je even later over op het juichende publiek."

Beroepsmogelijkheden

Na je opleiding kun je onder meer aan de slag als smart mobile consultant, mobile solution specialist of developer mobile applications.

Uit eigen ervaring:

Dirk van Veghel, Guido Kersten, Remco Loeff en Tom Rutten:

"De perfecte app voor het iFontys Event"

Sfeerafbeelding Fontys

"Voor het iFontys Event ontwikkelden wji de STISS-app. Bezoekers konden hiermee foto’s en video’s maken tijdens het event, die meteen werden geüpload naar de website. Zo ontstond tijdens het event een digitaal verslag vanuit het perspectief van de bezoekers. De app is gepubliceerd in de App Store en Android Market. Leuk dat een applicatie, die je geschreven hebt gedownload kan worden door anderen."