ICT & Software Engineering

Zelfs de beste computer stelt weinig voor zonder goede software. Een software engineer zorgt dat informatie veilig en efficiënt voor gebruikers beschikbaar is en bewerkt kan worden.

Bij de richting ICT & Software Engineering ontwikkel je vaardigheden om informatie te kunnen analyseren. Je leert hoe software kan helpen bij het beheren en verwerken van informatie. Daarbij houd je rekening met wie de gebruikers zijn en hoe zij het beste met jouw software kunnen werken. Binnen deze richting bepaal jij of je het accent op technische of niet-technische software legt. Bij technische software gaat het bijvoorbeeld om het besturen van apparaten. Voorbeelden van software voor niet-technische processen zijn de ondersteuning van een webwinkel, een spel of een studentenadministratie.

Voorlichtingsvideo ICT & Software Engineering

Virtual Reality

Wil je meer weten over de 3d Virtual Reality Cave? Bekijk dan de website

Beroepsmogelijkheden

Een greep uit de mogelijkheden: programmeur, systeemontwikkelaar, informatie-analist of software-ontwerper.

Uit eigen ervaring -

Phuoc Tran:

“Geweldig, dat ik de pilot Minor Virtual Reality mocht testen”

Sfeerafbeelding Fontys

"Na mijn derdejaarsstage startte ik met de minor Virtual reality. Onderdelen zijn 3D-graphics programmeren en Augmented reality met een HeadMountedDevice. Voor dat laatste maakte ik een applicatie, zodat de (on)mogelijkheden van die toepassing duidelijk werden. Ook heb ik een optisch trackingsysteem opgezet en uitgetest en een handleiding geschreven."