ICT & Technology

Hierbij gaat het vaak om software voor technische systemen, die door mensen niet zo snel als computer herkend worden. Denk bijvoorbeeld aan software in een MRI-scanner in het ziekenhuis, voor het motormanagementsysteem in de nieuwe BMW, de automatisering van het productieproces van een bierbrouwerij, je navigatiesysteem of environmental monitoring systems voor het Wereld Natuur Fonds.

ICT & Technology kent 2 aandachtsgebieden.

Allereerst is er het maken van software voor zogenaamde embedded systems: de software maakt onderdeel uit van het product zelf, bijvoorbeeld voor het besturen van een 3D-printer.

Een ander aandachtsgebied is de industriële automatisering. Denk daarbij aan het opzetten van een volautomatische assemblagelijn, waarbij robots van losse componenten een kant-en-klaar eindproduct maken.

Sterk in opkomst is “the internet of things”.

Voorlichtingsvideo ICT & Technology

Beroepsmogelijkheden

Na afloop van deze opleiding ga je aan de slag als software engineer, technisch ontwerper of ICT-architect of -consultant in de sector embedded systems, technische informatiesystemen of industriële automatisering.

Uit eigen ervaring -

Jeroen van Schelven:

“Cum laude afgestudeerd met mijn Android-applicatie Drive Style Analyst”

Sfeerafbeelding Fontys

"Voor mijn afstuderen deed ik een uitdagend project: On Board Diagnostics (OBD). OBD is een diagnostische stekker, die in alle Europese auto’s moet zijn ingebouwd en waarmee live gegevens als snelheid, toerental, motortemperatuur en gaspedaalpositie uitgelezen kunnen worden. Ik deed onderzoek naar welke sensoren in auto’s aanwezig zijn en wat je hiermee kunt. Mijn applicatie voor telefoon of tablet brengt de rijstijl van een automobilist in kaart. Hiermee kun je adviseren hoe beter en zuiniger te rijden."