Toelatingseisen

Welke vooropleiding heb je nodig voor HBO-ICT?

Vooropleidingseisen havo/vwo/mbo

• havo- of vwo-diploma: je bent met elk profiel toelaatbaar
• mbo-diploma niveau 4.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Speciale instroommogelijkheden

Doorstroom van mbo naar hbo

Na het behalen van je mbo-diploma een hbo-opleiding volgen bij Fontys? Meer weten over hoe de overstap naar het hbo is, hoe groot de studiedruk is of wat voor werk je kunt gaan doen na het hbo? Kijk voor meer informatie op: fontys.nl/mbo.

HBO-ICT Stage: Voor een goede overstap van mbo naar hbo

Je hebt een mbo-4-diploma of ontvangt dat binnenkort. Je twijfelt of je de stap van het mbo naar het hbo kunt maken. Om je daarop te oriënteren kun je ons HBO-ICT Stage traject volgen, dat de stap van het mbo naar het hbo makkelijker maakt. Je kunt wennen aan het niveau en de studiehouding, die nodig is voor studeren aan het hbo. Je maakt ook kennis met de inhoud van de opleiding. Hiermee wordt de overstap naar het hbo kleiner en de kans op slagen groter.

Met een aantal mbo-scholen hebben we samenwerkingsafspraken gemaakt. Dat zijn: ROC ter Aa, ROC Gilde-opleidingen, ROC Leijgraaf, ROC Sint Lucas, ROC Summa en ROC Tilburg. Zit je op één van deze scholen, dan is het wellicht mogelijk deel te nemen aan de HBO-ICT stage. Ben je scholier aan een andere mbo-school, dan kun je ook deelnemen. Dat doen we dan in overleg met jouw school.

Het programma HBO-ICT Stage

Een half jaar lang kun je één dag in de week bij ons onderwijs volgen. De lesdag wordt elk half jaar opnieuw vastgesteld (in overleg met de deelnemende scholen). Je wordt vrijgesteld in je mbo-stage of afstudeertraject voor één dag in de week (na toestemming van je stagebedrijf en je school) zodat je dit hbo-traject kunt volgen. Na afronding van dit traject krijg je een certificaat.

Het programma bestaat uit 3 lesblokken van 5 weken. Elk blok heeft een actueel project als onderwerp. Het is ook mogelijk maar 1 of 2 van de blokken te volgen. Je maakt kennis met alle afstudeerrichtingen binnen onze  bacheloropleiding HBO-ICT en Associate degree Ad-ICT.

De HBO-ICT Stage is voor jou een vrijblijvende oriëntatie. Deelname verplicht je na afloop niet bij ons met je HBO-ICT bacheloropleiding of Associate degree Ad-ICT te starten.

Dit traject is ook te combineren met het mbo-keuzedeel "voorbereiding HBO", als je dat keuzedeel op jouw school volgt.

Het programma start 2 keer per jaar (september en februari).

Ad-ICT

Vanaf september 2019 kun je instromen in onze nieuwe Associate degree-opleiding Ad-ICT met lesplaats Tilburg. Ook kun je in februari 2020 instromen in Tilburg. Vanaf september 2020 kun je de Ad-ICT ook in Eindhoven volgen. Meer info.

Heb je interesse en wil je meer weten?
Stuur dan een e-mail met je naam en je mbo-opleiding aan onze mbo-coördinator: mbofhict@fontys.nl

Doorstroom van vwo naar hbo

Met je vwo-diploma overstappen naar een hbo-opleiding bij Fontys? Meer informatie is te vinden op fontys.nl/vwo.

Versnelde bachelor voor vwo'ers met wiskunde B

Heb je een vwo-diploma met wiskunde B, dan kun je ook kiezen voor de versnelde bachelor HBO-ICT met lesplaats Eindhoven. Meer info.

Februari-instroom

Instromen voor de bachelor HBO-ICT in februari is zowel mogelijk voor de leslocatie Eindhoven als voor leslocatie Tilburg. Meld je daartoe uiterlijk 30 januari 2019 aan. Klik hier voor meer informatie over aanmelden.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat het diploma aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je beschikken over voldoende kennis van de Nederlandse taal. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Voor meer informatie: toelatingsonderzoek