Aanmelden

HBO-ICT Bachelor Nederlandstalig

Wil je je aanmelden voor deze bacheloropleiding, meld je dan aan bij Studielink en kies voor onderstaande optie:

Naam instellingFontys Hogescholen
PlaatsEindhoven, Tilburg
Naam opleidingB HBO-ICT Nederlandstalig

HBO-ICT Nederlandstalig - versneld voor VWO'ers

Wil je je aanmelden voor deze versnelde bacheloropleiding voor VWO'ers met wiskunde B, kies dan in Studielink voor onderstaande optie:
Let op: Lesplaats is alleen in Eindhoven.

Naam instellingFontys Hogescholen
PlaatsEindhoven
Naam opleidingB HBO-ICT Nederlandstalig - versneld voor VWO'ers

Aanmelding en studiekeuzecheck

Elke nieuwe student ontvangt kort na zijn of haar inschrijving een uitnodiging voor een gesprek. Als voorbereiding voor dat gesprek vragen we je thuis alvast een aantal zaken voor te bereiden, o.a. het invullen van een digitale vragenlijst. De zogenaamde studiekeuzecheck. Tijdens het gesprek gaan we in op je oriëntatie, motivatie en je beeld van je toekomstig ICT-beroep. We proberen erachter te komen of jouw verwachtingen over de opleiding juist zijn, zodat je om de juiste redenen voor de opleiding HBO-ICT kiest. Als je verwachtingen hebt, die niet realistisch zijn, dan proberen we dat helder te krijgen, zodat we je kunnen begeleiden naar mogelijk een andere opleiding, die beter bij jou past. Je krijgt aan het eind van het gesprek een advies van ons mee.

 • Na aanmelding ontvang je een welkomstmail met verzoek de studiekeuzecheck in te vullen
 • Je ontvangt binnen 4 weken een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarin bespreken we samen met jou de studiekeuzecheck.
 • Bij aanmelding vόόr 1 mei krijg je een niet-bindend advies.
 • Meld je je na 1 mei aan, dan is het advies bindend.
 • Je hebt het gesprek met één van onze studieloopbaanbegeleiders

September- of februari-instroom

Meld je uiterlijk 31 januari aan als je in februari wilt instromen. Studielink sluit die dag om 24.00 u. Voor februari instroom is er geen bindend advies.
Meld je uiterlijk 1 mei aan als je in september wilt instromen. Is de datum van 1 mei gepasseerd en wil je je toch graag aanmelden? Dat kan tot uiterlijk 31 augustus; Studielink sluit om 24.00 u. Wel is het advies na 1 mei dan bindend.
Instromen in september of februari is mogelijk bij leslocatie Eindhoven en bij leslocatie Tilburg.

Status inschrijving

Voor meer informatie over de status van je inschrijving kun je contact opnemen met onze studentdesk, tel: 08850 77299, e-mail: studentdeskfhict@fontys.nl

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een voltijdopleiding van Fontys Hogescholen.

Regel je inschrijving op tijd

Meld je aan voor 1 mei.

1. Ga naar Studielink om je aan te melden.

Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:

Klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. 
LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

Bevestig altijd je gegevens.

Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Kies voor ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ en volg de stappen. Na je bevestiging ontvang je per e-mail een bericht van Studielink.

Ga regelmatig naar je ‘Mijn Studielink pagina’ en check je ‘Mijn To Do lijst’.

2. Doe de Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat jij op de juiste plek komt te zitten. Daarnaast kunnen we dan bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak. Wil je meer weten, check dan de FAQ.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld. Je vindt de digitale machtiging in 'Mijn Studielink pagina' bij je ‘Mijn To Do lijst’. Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats op of rond 13 september. Kijk voor een indicatie van je collegegeld op de collegegeldmeter.

Onderwijs- en examenregeling (OER)

In de OER vind je info over:
- de inhoud
- de toetsing
- de begeleiding

 • Studiekeuzecheck

  Om zeker te weten of de opleiding van jouw keuze ook goed bij je past, biedt Fontys jou een studiekeuzecheck aan. De Studiekeuzecheck is verplicht voor alle aanmelders voor het eerste jaar van een bacheloropleiding of Associate degree programma, met uitzondering van studenten met een buitenlands diploma en aanmelders voor een selectie-opleiding.

  Pas jij bij de opleiding?

  Na aanmelding via Studielink ontvang je van ons een verzoek om een digitale vragenlijst in te vullen. Deze bestaat onder andere uit vragen over de resultaten van je vooropleiding, persoonlijke kenmerken, vaardigheden en motivatie voor jouw keuze. Na retourzending krijg je binnen 4 weken een uitnodiging voor een contactmoment.

  Past de opleiding bij jou?

  Na dit contactmoment ontvang je binnen 10 werkdagen een studiekeuzeadvies. Dit advies is serieus en goed onderbouwd. Maar het blijft een advies. Je bepaalt zelf of je start met de opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.

  De Studiekeuzecheck is een service van Fontys voor aankomende studenten. Het helpt om een goed doordachte studiekeuze te maken. Bovendien maakt het een hele goede start van de studieloopbaanbegeleiding mogelijk.

  Meer weten? Kijk op fontys.nl/studiekeuze.

  2 meisjes lopen door een gang van een schoolgebouw