Contact

Eindhoven

Rachelsmolen 1 (R1), 5612 MA Eindhoven
Postbus 347, 5600 AH Eindhoven
Telefoon: 08850 77299

Campus Rachelsmolen (R1)

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven

Tilburg

Prof. Goossenslaan 1 (P2-n), 5022 DM Tilburg
Postbus 90900, 5000 GA Tilburg
Telefoon 08850 77299

Campus Stappegoor (P2)

Prof. Goossenslaan 1, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof. Goossenslaan 1, Tilburg
 • Verschil in leslocaties Eindhoven en Tilburg

  De opleiding HBO-ICT is inhoudelijk exact hetzelfde op beide onderwijslocaties. Tóch zijn er verschillen te benoemen per locatie. Welke keuze je maakt, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren.

  Typisch Eindhoven! Campus Eindhoven

  In Eindhoven studeren maar liefst 21.000 studenten bij Fontys en de TU Eindhoven. Wonen, sporten en uitgaan is er allemaal prima geregeld voor studenten. Je kunt als ICT-student op geen betere plek in Nederland terecht komen. Brainport Eindhoven is uitgeroepen tot slimste regio ter wereld in de Intelligent Community verkiezing van 2011. De regio is dé hotspot van Nederland voor innovatieve toptechnologie. Dat biedt jou als student veel voordelen bij stages en afstuderen. Ook na je studie kun je in Eindhoven met een vliegende start aan een topcarrière beginnen. Wil je meer weten over wat Eindhoven studenten te bieden heeft? Kijk dan eens op de sites: eindhoven.nl, en uitineindhoven.nl

  Kenmerken van de opleiding in Eindhoven

  • Je kunt de volledige opleiding volgen met uitzondering van de specialisaties ICT & Digital Publishing en ICT & Education. Deze worden alleen aangeboden op onze locatie in Tilburg.
  • Per september 2017 starten we met 22 klassen eerstejaars studenten.
  • Je kunt ook kiezen voor de Engelstalige opleiding HBO-ICT.
  • Per september 2017 starten we met 10 klassen eerstejaars studenten Engelstalige opleiding.
  • Je kunt ook in februari starten met je opleiding.

  Typisch Tilburg! Campus Tilburg

  In Tilburg studeren ruim 30.000 studenten. Een groot deel hiervan studeert op campus Stappegoor, waar ook Fontys Hogeschool ICT is gevestigd. De campus heeft een gezellig binnenplein. In de zomer kun je hier relaxen op het grasveld, aan de picknicktafels of op het terras van Proost. Ook leuk: naast de campus bevindt zich een bioscoop, sportcomplex, recreatiebad en wat horecagelegenheden (en in 2018 een XL supermarkt). Buiten de campus biedt Tilburg jou als student alles wat je nodig hebt: genoeg woonruimte, diverse sportvoorzieningen, winkels, evenementen en vele gezellige cafés en terrasjes. In Tilburg wordt ondernemen en innoveren toegejuicht. Na je studie zijn hier veel kansen voor starters op de arbeidsmarkt. Lees meer op: Goede start en tilburg.com 

  Kenmerken van de opleiding in Tilburg

  • Je kunt de propedeuse doen van alle vier profielen.
  • De hoofdfase van ICT & Software Engineering en ICT & Media Design worden altijd aangeboden. De hoofdfase van ICT & Business en ICT & Technology alleen bij voldoende belangstelling. Door de groei in studentenaantallen is dat steeds vaker het geval. In het najaar van 2017 wordt voor alle profielen hoofdfase-onderwijs aangeboden.
  • De specialisaties ICT & Digital Publishing en ICT & Education worden standaard aangeboden in Tilburg. Bij voldoende belangstelling worden ook andere specialisaties in Tilburg aangeboden. In de afgelopen jaren was dat zo voor ICT & Cyber Security en ICT & Applied Data Science.
  • Per september 2017 starten we met 7 klassen eerstejaars studenten.

  instuituten
 • Volg ons!

  Volg ons op social media!

  Je kunt Fontys Hogeschool ICT vinden op verschillende social media kanalen:

  Instagram