Na de opleiding

Afgestudeerd? Aan de slag!

Jouw toekomstige beroep bestaat misschien nog niet!

Juist omdat de ICT-wereld zich zo snel ontwikkelt, is het moeilijk precies aan te geven welk beroep je na je opleiding kunt uitoefenen.
Ontwikkelingen gaan zó snel, dat we je binnen HBO-ICT opleiden voor een beroep dat nu misschien nog helemaal niet bestaat.

Een voorbeeld: wie enkele jaren geleden aan de opleiding begon, kon toen niet vermoeden dat hij nu werk zou vinden als ontwerper en bouwer van apps voor smartphones, want die bestonden toen nog niet.

De beroepen zijn erg verschillend en afhankelijk van de door jou gekozen richtingen en thema's tijdens je opleiding. Een aantal al langer bestaande beroepen vind je bij de beschrijvingen van de diverse richtingen en profielen op deze website.

Alumnus ICT & Media Design aan het woord

Wij werken vanuit de opleiding samen met ruim 100 gerenommeerde ICT-bedrijven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ons onderwijs steeds goed blijft aansluiten op de eisen van de arbeidsmarkt. Je kunt bij één van die bedrijven ook je stage- en/of afstudeeropdracht doen en je hebt kans dat je bij één van hen je eerste baan vindt als HBO-ICT’er. Je kunt na je afstuderen in veel verschillende richtingen binnen de ICT werk vinden. Het startsalaris van een afgestudeerde HBO-ICT’er bedraagt op dit moment gemiddeld € 2.500 bruto op basis van 38 uur (bron: Studiekeuze123).

Nationale Vacaturebank

Voor meer informatie en vacatures binnen de ICT, bekijk de website van de Nationale Vacaturebank.

Glassdoor

Ben je benieuwd naar mogelijke werkgevers na je studie? Bekijk dan de website van Glassdoor. Op deze website kun je bedrijven ontdekken door een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven en hun vacatures.

Brainport Eindhoven

Wil je op de hoogte blijven van het high-tech hart van Nederland met technologie en design als basis?

Bekijk dan de website van Brainport!

Headhunters achtervolgen deze beroepen

[14-03-2016] Lees hier het hele artikel!

 • Doorstuderen

  Heb je straks je opleiding HBO-ICT afgerond, maar ben je nog niet klaar met studeren? Wil je je nog verder verdiepen in het vak? Dan kun je een masteropleiding gaan volgen aan een universiteit.

  Premaster TU Eindhoven (TUe)

  Ben jij een goede en gemotiveerde student en ben je bereid én in staat om een stevige extra inspanning te doen tijdens je HBO-ICT opleiding? Dan bieden wij je, samen met de TU/e, tegelijk met je hbo-studie een voorbereidend studieprogramma voor de universitaire masterstudies:

  Business Information Systems

  Computer Science and Engineering

  Embedded Systems

  Data Science In Engineering

  Information Security Technology

  Hierdoor kun je in 6 tot 6,5 jaar zowel een hbo-bachelor én een wo-master behalen. Je kijkt op de website van de TU/e voor meer informatie over de mogelijkheden door te studeren aan de universiteit.

  Voordelen voor jou

  Een groot deel van de pre-master volg je tijdens je hbo-bachelor opleiding. Deels erbinnen (je krijgt vrijstellingen voor een deel van het hbo-programma), deels boven op het bachelorprogramma.

  Het studieprogramma van de pre-master wordt verdeeld over de studiejaren.

  Slaag je niet voor het pre-masterprogramma dan kun je toch de studiepunten halen die nodig zijn voor het hbo-bachelor getuigschrift.

  Aan het volgen van een pre-master zijn geen extra studiekosten verbonden.

  Premaster Tilburg University (TiU)

  Ben jij een zeer goede en gemotiveerde student en ben je bereid én in staat om te bikkelen tijdens je minor? Dan bieden wij je, samen met de Tilburg University, de mogelijkheid om tijdens je hbo-studie een voorbereidend studieprogramma voor de universitaire master Information Management te volgen.

  Hierdoor kun je in 5 jaar zowel een hbo-bachelor én een wo-master behalen. Je kijkt op de website van de TiU voor meer informatie over de mogelijkheden door te studeren aan de universiteit.

  Voordelen voor jou

  Een groot deel van de premaster volg je tijdens je hbo-bachelor opleiding. Deels erbinnen (je krijgt vrijstellingen voor een deel van het hbo-programma), deels boven op het bachelorprogramma.
  Het studieprogramma van de premaster wordt verdeeld over de studiejaren, Studenten die de afstudeerrichting ICT & Business volgen, kunnen de volledige premaster doen in plaats van de minor.
  Aan het volgen van een premaster zijn geen extra studiekosten verbonden.

  Wat moet je doen?

  Voor het programma naar de TUe:

  Neem in de eerste week van het tweede semester contact op met je semestercoach.

  Voor het programma naar de TiU:

  Neem in periode 2 van het eerste jaar contact op met je semestercoach.