Proefstudeerdag

Ben je als scholier nog aan het oriënteren op een vervolgopleiding en denk je eraan je aan te melden of in te schrijven voor de opleiding HBO-ICT, maar twijfel je nog? 
De proefstudeerdag is bedoeld voor scholieren uit MBO-4, Havo 4 of 5 en VWO 5 en 6 en is zó samengesteld, dat je een goed beeld krijgt over de inhoud van de opleiding in het startsemester van het eerste jaar. 
We starten met een presentatie over onze lesmethoden, de verschillen met het voortgezet onderwijs, het werken in projectgroepen etc.

Je kiest 2 van de 4 workshops uit de richtingen ICT & Business, ICT & Media Design, ICT & Software Engineering en ICT & Technology. De workshops lijken zoveel mogelijk op de echte lessen in het startsemester.

Bovendien krijgt iedere deelnemer een workshop in het vak programmeren, waarbij de programmeerlessen uit het startsemester als basis dienen.

In een les “Futurologie” bieden we je een blik op de toekomst van ICT. Ook gaan we in op het waarom van onze thema's binnen de diverse afstudeerrichtingen, die je vanaf het 2e jaar kunt volgen.

Tijdens het proefstuderen word je begeleid door studenten en docenten, aan wie je al je vragen kunt stellen. Mochten er aan het einde, bij de evaluatie van de dag, nog vragen zijn, dan beantwoorden we die.

Als je je na het proefstuderen nog verder wilt verdiepen in de inhoud van de opleiding HBO-ICT, dan kun je een open dag bezoeken.

Wil je meedoen?

Meld je dan aan via het inschrijfformulier onder de roze knop “Aanmelden”. Na aanmelding ontvang je ongeveer 1 week van tevoren via je e-mail een bericht met het programma voor de proefstudeerdag.

We kennen proefstudeerdagen in Eindhoven en in Tilburg. Deelname is gratis en je mag zo vaak meedoen als je wilt. Ook mag je een keer meedoen in Eindhoven en daarna in Tilburg of andersom.

Eindhoven & Tilburg