Toelatingseisen

Welke vooropleiding heb je nodig voor HBO-ICT?

Vooropleidingseisen havo/vwo/mbo

• havo- of vwo-diploma: je bent met elk profiel toelaatbaar
• mbo-diploma niveau 4.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Speciale instroommogelijkheden

Doorstroom van mbo naar hbo

Na het behalen van je mbo-diploma een hbo-opleiding volgen bij Fontys? Meer weten over hoe de overstap naar het hbo is, hoe groot de studiedruk is of wat voor werk je kunt gaan doen na het hbo? Kijk voor meer informatie op: fontys.nl/mbo.

HBO-ICT Stage: Voor een goede overstap van mbo naar hbo

Je hebt een mbo-4-diploma of ontvangt dat binnenkort. Volg dan ons HBO-ICT Stage traject, dat de stap van het mbo naar het hbo makkelijker maakt. Je kunt wennen aan het niveau en de studiehouding van studeren aan het hbo. Je maakt kennis met de inhoud van de opleiding. Hiermee wordt de overstap naar het hbo kleiner en de kans op slagen groter.

Met een aantal mbo-scholen hebben we samenwerkingsafspraken gemaakt. Dat zijn: ROC ter Aa, ROC ’t Gilde, ROC Leijgraaf, ROC Sint Lucas. ROC Summa en ROC Tilburg. Zit je op één van deze scholen, dan is het wellicht mogelijk deel te nemen aan de HBO-ICT stage.

Een half jaar lang kun je elke vrijdag 2 van de 11 afstudeerrichtingen binnen de bacheloropleiding HBO-ICT volgen. Je kunt kiezen uit: ICT & Business, ICT & Media Design, ICT & Software Engineering, ICT & Technology en ICT & Management and Security.

Je wordt vrijgesteld in je mbo-stage of afstudeertraject voor één dag in de week (na toestemming van je stagebedrijf) zodat je dit hbo-traject kunt volgen. Na afronding van dit traject krijg je een certificaat.
De HBO-ICT Stage is voor jou een vrijblijvende oriëntatie en verplicht je na afloop niet bij ons met je HBO-ICT bacheloropleiding te starten.

Je volgt 2 lesblokken van 8 weken. Per blok zijn de eerste 7 weken lesweken. In week 8 volgt een afrondende presentatie. Daarnaast is het verplicht elke week de huiswerkopgaven te maken. Het programma start 2 keer per jaar (september en februari).

Heb je interesse en wil je meer weten?
Stuur dan een e-mail met je naam en je mbo-opleiding aan onze mbo-coördinator: mbofhict@fontys.nl

Doorstroom van vwo naar hbo

Met je vwo-diploma overstappen naar een hbo-opleiding bij Fontys? Meer informatie is te vinden op fontys.nl/vwo.

HBO-ICT: versnelde bachelor voor vwo'ers met wiskunde B

Februari-instroom

Instromen in februari is zowel mogelijk voor de leslokatie Eindhoven als voor leslokatie Tilburg. Meld je daartoe uiterlijk 30 januari 2019 aan. Klik hier voor meer informatie over aanmelden.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat het diploma aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je beschikken over voldoende kennis van de Nederlandse taal. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Voor meer informatie: toelatingsonderzoek