ICT & Management and Security

ICT & Management and Security

Het aanbieden, managen en beveiligen van ICT is een hele uitdaging, zeker met steeds nieuwe gebruikersdevices, gebruiksmogelijkheden, nieuwe ICT-technologie en allerlei security-eisen, die aan systemen gesteld worden. Ook het snel en goed kunnen verhelpen van storingen aan systemen is een belangrijk aspect in onze digitale wereld geworden.

Bij de richting ICT & Management and Security leer je wat er gedaan wordt om alle systemen goed te laten werken en te managen (soft- en hardware). Je krijgt inzicht in hoe systemen draaien en onderhouden worden op de onderliggende infrastructuur. Het up-to-date houden en het gecontroleerd uitvoeren van wijzigingen op systemen is iets, wat je als eindgebruiker vaak niet ziet en waarvoor veel werk verzet moet worden. Bij deze richting leer je hoe een optimale inrichting van o.a. de gebruikersondersteuning kan zorgen voor snelle en tevreden afhandeling van storingen aan systemen. In de praktijk zien we, dat er vandaag de dag steeds meer in multidisciplinaire teams gewerkt wordt om alle werkzaamheden op alle systemen uit te kunnen voeren.

Voorlichtingsvideo ICT & Management and Security

Beroepsmogelijkheden

Je wordt opgeleid tot ICT-servicemanager en information security specialist. Na je opleiding kun je gaan werken als servicemanager, security-officer of ICT-consultant.