Aanmelden

Naam instellingFontys Hogescholen
PlaatsEindhoven, Tilburg
Naam opleidingB HBO-ICT Nederlandstalig

Aanmelding en studiekeuzecheck

Elke nieuwe student ontvangt kort na zijn of haar inschrijving een uitnodiging voor een gesprek. Als voorbereiding voor dat gesprek vragen we je thuis alvast een aantal zaken voor te bereiden, o.a. het invullen van een digitale vragenlijst. De zogenaamde studiekeuzecheck. Tijdens het gesprek gaan we in op je oriëntatie, motivatie en je beeld van je toekomstig ICT-beroep. We proberen erachter te komen of jouw verwachtingen over de opleiding juist zijn, zodat je om de juiste redenen voor de opleiding HBO-ICT kiest. Als je verwachtingen hebt, die niet realistisch zijn, dan proberen we dat helder te krijgen, zodat we je kunnen begeleiden naar mogelijk een andere opleiding, die beter bij jou past. Je krijgt aan het eind van het gesprek een advies van ons mee. Dat is niet bindend.

 • Na aanmelding ontvang je een welkomstmail met verzoek de studiekeuzecheck in te vullen
 • Je ontvangt binnen 4 weken een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarin bespreken we samen met jou de studiekeuzecheck en je krijgt een niet-bindend advies.
 • Je hebt het gesprek met één van onze studieloopbaanbegeleiders.

Februari instroom

Meld je uiterlijk 30 januari aan als je in februari wilt instromen.
Meld je uiterlijk 1 mei aan als je in augustus wilt instromen.
Instromen in februari is mogelijk bij leslocatie Eindhoven en bij leslocatie Tilburg.

Status inschrijving

Voor meer informatie over de status van je inschrijving kun je contact opnemen met onze studentdesk, tel: 08850 77299, e-mail: studentdeskfhict@fontys.nl

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een voltijdopleiding van Fontys Hogescholen.

Regel je inschrijving op tijd

Let op! Ga je een loting opleiding volgen, dan gelden andere data. Voor deeltijdopleidingen geldt een een andere aanmeldprocedure.

1. Ga naar Studielink om je aan te melden.

Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:

Klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. 
LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

Bevestig altijd je gegevens.

Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Kies voor ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ en volg de stappen. Na je bevestiging ontvang je per e-mail een bericht van Studielink.

Ga regelmatig naar je ‘Mijn Studielink pagina’ en check je ‘Mijn To Do lijst’.

2. Doe de Studie Keuze Check

Nadat je je bij Studielink hebt aangemeld, krijg je automatisch binnen 4 weken het verzoek om deel te nemen aan de Studiekeuzecheck.

De studiekeuzecheck test op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak. Het doel is om jou op de juiste plaats te krijgen en om bij de start van het studiejaar je direct begeleiding op maat te kunnen bieden.

Na het invullen van de test krijg je binnen 4 weken een uitnodiging voor een contactmoment met de opleiding.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld. Kijk voor een indicatie van je collegegeld op de collegegeldmeter.

Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via studielink.

Onderwijs- en examenregeling (OER)

In de OER vind je info over:
- de inhoud
- de toetsing
- de begeleiding

 • Studiekeuzecheck

  Om zeker te weten of de opleiding van jouw keuze ook goed bij je past, biedt Fontys jou een studiekeuzecheck aan. De Studiekeuzecheck is verplicht voor alle aanmelders voor het eerste jaar van een bacheloropleiding of Associate degree programma, met uitzondering van studenten met een buitenlands diploma en aanmelders voor een selectie-opleiding.

  Pas jij bij de opleiding?

  Na aanmelding via Studielink ontvang je van ons een verzoek om een digitale vragenlijst in te vullen. Deze bestaat onder andere uit vragen over de resultaten van je vooropleiding, persoonlijke kenmerken, vaardigheden en motivatie voor jouw keuze. Na retourzending krijg je binnen 4 weken een uitnodiging voor een contactmoment.

  Past de opleiding bij jou?

  Na dit contactmoment ontvang je binnen 10 werkdagen een studiekeuzeadvies. Dit advies is serieus en goed onderbouwd. Maar het blijft een advies. Je bepaalt zelf of je start met de opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.

  De Studiekeuzecheck is een service van Fontys voor aankomende studenten. Het helpt om een goed doordachte studiekeuze te maken. Bovendien maakt het een hele goede start van de studieloopbaanbegeleiding mogelijk.

  Meer weten? Kijk op fontys.nl/studiekeuze.

  2 meisjes lopen door een gang van een schoolgebouw