Na de opleiding

Afgestudeerd? Aan de slag!

Jouw toekomstige beroep bestaat misschien nog niet!

Juist omdat de ICT-wereld zich zo snel ontwikkelt, is het moeilijk precies aan te geven welk beroep je na je opleiding kunt uitoefenen.
Ontwikkelingen gaan zó snel, dat we je binnen HBO-ICT opleiden voor een beroep dat nu misschien nog helemaal niet bestaat. Een voorbeeld: wie enkele jaren geleden aan de opleiding begon, kon toen niet vermoeden dat hij nu werk zou vinden als ontwerper en bouwer van apps voor smartphones, want die bestonden toen nog niet.

De beroepen zijn erg verschillend en afhankelijk van de door jou gekozen profielen en/of specialisaties tijdens je opleiding. Een aantal al langer bestaande beroepen vind je bij de beschrijvingen van de diverse profielen en specialisaties op deze website.

Alumnus ICT & Media Design aan het woord

Wij werken vanuit de opleiding samen met ruim 80 gerenommeerde ICT-bedrijven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ons onderwijs steeds goed blijft aansluiten op de eisen van de arbeidsmarkt. Je kunt bij één van die bedrijven ook je stage- en/of afstudeeropdracht doen en je hebt kans dat je bij één van hen je eerste baan vindt als HBO-ICT’er. Je kunt na je afstuderen in veel verschillende richtingen binnen de ICT werk vinden. Het startsalaris van een afgestudeerde HBO-ICT’er bedraagt op dit moment gemiddeld € 2.479,00 bruto (bron: Studiekeuze123).

Nationale Vacaturebank

Voor meer informatie en vacatures binnen de ICT, bekijk de website van de Nationale Vacaturebank.

Glassdoor

Ben je benieuwd naar mogelijke werkgevers na je studie? Bekijk dan de website van Glassdoor. Op deze website kun je bedrijven ontdekken door een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven en hun vacatures.

Brainport Eindhoven

Wil je op de hoogte blijven van het high tech hart van Nederland met technologie en design als basis? Bekijk dan de website van Brainport!

Headhunters achtervolgen deze beroepen

[14-03-2016] Lees hier het hele artikel!

 • Doorstuderen

  Heb je straks je opleiding HBO-ICT afgerond, maar ben je nog niet uitgestudeerd? Wil je je nog verder verdiepen in het vak? Dan kun je een masteropleiding gaan volgen aan een universiteit.

  Premaster TUe

  Ben jij een goede en gemotiveerde student en ben je bereid én in staat om een stevige extra inspanning te doen tijdens je HBO-ICT opleiding? Dan bieden wij je, samen met de TU/e, tegelijk met je hbo-studie een voorbereidend studieprogramma voor de universitaire masterstudies:

  Business Information Systems
  Computer Science and Engineering
  Embedded Systems

  Hierdoor kun je in 6 tot 6,5 jaar zowel een hbo-bachelor én een wo-master behalen. Je kijkt op de website van de TU/e voor meer informatie over de mogelijkheden door te studeren aan de universiteit.

  Voordelen voor jou

  - Een groot deel van de pre-master volg je tijdens je hbo-bachelor opleiding. Deels erbinnen (je krijgt vrijstellingen voor een deel van het hbo-programma), deels boven op het bachelorprogramma.
  - Het studieprogramma van de pre-master wordt verdeeld over de studiejaren.
  - De studieduur voor het behalen van je hbo-bachelor én je wo-master verkort je met maximaal 1,5 jaar.
  - Slaag je niet voor het pre-masterprogramma dan kun je toch de studiepunten halen die nodig zijn voor het hbo-bachelor getuigschrift.
  - Aan het volgen van een pre-master zijn geen extra studiekosten verbonden.

  Wat moet je doen

  Denk jij dat jij dit programma met jouw kennis en motivatie aankunt? Grijp dan deze kans die deze unieke samenwerking tussen TU/e en Fontys je biedt. Neem zo snel mogelijk (liefst in periode 2 van het eerste jaar), contact op met je persoonlijke studieloopbaanbegeleider.