ICT & Infrastructure

Gebruikers en bedrijven stellen vandaag de dag hoge eisen aan informatie- en communicatiesystemen. Bijvoorbeeld op het gebied van de betrouwbaarheid (lees beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid) en het borgen van continuïteit van ICT-systemen.

Met de richting ICT & Infrastructure word je opgeleid tot infrastructuurspecialist. Je zorgt ervoor dat alle gebruikte informatie- en communicatiesystemen optimaal (blijven) werken op de aangelegde infrastructuur. Je kunt ICT-middelen aanbieden, managen, monitoren en beveiligen. Denk hierbij ook aan de snel veranderende technologie (virtualisatie – cloud) en steeds complexer wordende IT-landschappen. Ook nieuwe beheer- en monitortooling en het steeds verder automatiseren van beheertaken spelen een rol in de dagelijkse praktijk van een infrastructuurspecialist. Naast het managen van bestaande ICT-infrastructuren, kun je ook vanuit gestelde criteria en nieuwe technologie over een nieuwe infrastructuur adviseren, deze ontwerpen, testen en realiseren.

Na je opleiding kun je aan het werk als servicemanager, security officer, networkspecialist, cloudspecialist, cloud architect, cloud engineer of DevOps networkengineer.