ICT & Game Design and Technology

De wereld van de games is volop in beweging. De markt voor games als amusementsvorm is reusachtig en groeit nog steeds. Daarnaast worden games steeds vaker ingezet in het onderwijs, bij trainingen of voor productinnovatie: de applied games.

Je leert hoe je je ICT-kennis kunt toepassen bij de creatieve ontwikkeling van games, waarbij je werkt met de meest actuele game-ontwikkeltools. De games, die ontwikkeld worden zijn een mix van entertainment en applied games, waarbij je voor echte opdrachtgevers werkt. We dagen je daarbij uit onderzoekend en innovatief te zijn, door gebruik te maken van nieuwe technologiëen, zoals Augmented Reality en Virtual Reality. Ook dagen we je uit games te maken in nieuwe omgevingen, zoals het zwembad of het bos.

Voorlichtingsvideo ICT & Game Design and Technology

Uit eigen ervaring:

Andrax van den Bogaard, Bram Verhoeven, Jonathan van Woelderen:

‘Echt bezig zijn in de praktijk is wat onderwijs extra leuk maakt’

Sfeerafbeelding Fontys

"Voor het bootcamp van het Academisch Medisch Centrum gingen wij met professionele gamedesignbedrijven aan de slag. Doel was, nieuwe concepten te bedenken en te ontwikkelen voor het trainen van artsen in opleiding. We ontwikkelden een spel, waarmee niet-technische vaardigheden als alertheid, multitasking en teamwork worden getraind. Uiteindelijk hebben we ons prototype gepresenteerd in het ziekenhuis en kregen we veel media-aandacht."

Docent Menno Deen bij RTL nieuws over Escape Rooms

Beroepsmogelijkheden

Gamedesign brengt mensen en kennis bij elkaar in een actieve en inspirerende omgeving. Een omgeving waarin jij je kunt ontwikkelen tot een gamedesigner of game-ontwikkelaar, die technologie weet te verbinden met creativiteit en innovatie.

Wil je meer Game Design projecten zien?

Bekijk dan de website van Fontys Made!