Aanmelden

Aanmelden doe je bij Studielink. Voor HBO-Rechten gebruik je onderstaande gegevens.

Naam instelling Fontys Hogescholen
Plaats Tilburg
Opleiding B HBO - Rechten

Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

 • Bevestig altijd je gegevens.
 • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Hierbij geef je aan welke opleiding je wilt gaan volgen en wanneer je wilt starten.

Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink dashboard.

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Onderwijs- en examenregeling (OER)

In de OER vind je info over:
- de inhoud
- de toetsing
- de begeleiding

Naar de OER
 • Studiekeuzecheck

  De Juridische Hogeschool nodigt je na aanmelding uit voor een (gratis) studiekeuzecheck. Deze studiekeuzecheck doen we bij de Juridische Hogeschool in de vorm van een intake. Daarbij bekijken we samen of de opleiding bij je past. Dit assessment is nadrukkelijk een test en géén toets of selectiemiddel. De intake is voor alle studenten verplicht.

  De intake bestaat uit:

  • een online-assessment;

  • een motivatieopdracht;

  • een dagdeel op locatie bij de Juridische Hogeschool.

  Per e-mail krijg je een uitnodiging voor het maken van het online-assessment en voor het schrijven van een motivatiebrief. 
  Het online-assessment is in het Nederlands en duurt maximaal anderhalf uur. Hiermee krijg je een beeld van je capaciteiten en motivatie. Je ontdekt je sterke kanten en valkuilen en komt erachter of je beeld van de opleiding en het werk van een hbo-jurist klopt. Het resultaat van het assessment ontvang je per e-mail

  Op de Juridische Hogeschool

  Nadat je het assessment en je motivatiebrief hebt gemaakt, word je uitgenodigd op de Juridische Hogeschool in Tilburg of 's-Hertogenbosch. Je ontvangt hierover een e-mail waarin je een datum en tijdstip van je voorkeur kunt aangeven.

  Het programma duurt een dagdeel (ochtend of middag) en bestaat uit:

  • een gesprek van een half uur met een docent of studieadviseur naar aanleiding van je persoonlijke rapport en motivatiebrief;

  • een groepsgesprek met huidige studenten;

   • een taaltest.

   Advies

   Je ontvangt op basis van de intake een onderbouwd advies. Dit advies draagt bij aan de juiste studiekeuze, maar is niet bindend. Jij beslist dus of je start met de opleiding. Vanzelfsprekend moet je toelaatbaar zijn en voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden van de opleiding.

   De Studiekeuzecheck is een service van de Juridische Hogeschool voor aankomende studenten. Het helpt om een goed doordachte studiekeuze te maken.

   2 meisjes lopen door een gang van een schoolgebouw