Na de opleiding

Wanneer je de studie HRM succesvol hebt afgerond, kun je in meerdere vakgebieden en functies gaan werken. De functies zijn te verdelen in de volgende aspecten:

Binnen een organisatie

Hr - medewerker of adviseurAls hr-medewerker of adviseur adviseer je het management op het gebied van allerlei personeelsaangelegenheden. Je geeft samen met het management concreet richting aan de toekomst van de organisatie en de medewerkers.

De adviserende rol

LoopbaanadviseurAls loopbaanadviseur houd je je voornamelijk bezig met de vraag welke arbeid voor een bepaald persoon het meest geschikt is en hoe hij zich hiervoor zou kunnen ontwikkelen.
Adviseur werk en inkomenAls adviseur werk en inkomen adviseer en begeleid je de klant, werkzoekende of werkgever, naar aanleiding van een ondersteuningsvraag over werk en inkomen.
Re-integratieadviseurAls re-integratieadviseur ben je gespecialiseerd in de persoonlijke begeleiding van een zieke werknemer en werk je meestal bij een arbodienst.

In de werving en selectie

IntercedentAls intercedent werk je op een uitzendbureau. Je selecteert uitzendkrachten voor bedrijven en schrijft ze in. Ook begeleid je mensen in hun loopbaan: je denkt bijvoorbeeld mee over hun kansen op de arbeidsmarkt op de lange termijn. Je bent steeds op zoek naar de optimale match tussen een individu en een organisatie.
Recruiter (werving en selectie)Als recruiter (werving en selectie) ben je verantwoordelijk voor het coördineren en faciliteren van de werving en selectie van medewerkers voor organisaties (jouw opdrachtgevers). Daarnaast coördineer je de zaken rond te plaatsen medewerkers.

HRM is zo breed dat je er veel kanten mee op kunt. In iedere organisatie zijn hrm’ers nodig. Na je opleiding kan je dus bij diverse organisaties aan de slag. De beroepen die aansluiten bij je opleiding liggen niet alleen bij de commerciële bedrijven maar ook de overheid en bij adviesbureaus.