Albert Pleijsier

De reden dat ik heb gekozen voor HRM bij Fontys Hogescholen is omdat ik op zoek was naar een HRM-opleiding waarbij er wordt gekeken vanuit de medewerker. Bij veel opleidingen staat het bedrijf centraal waarbij de medewerker een middel is. Ik geloof zelf meer in de medewerker; door deze goed te stimuleren kunnen er bergen worden verzet.

Van vakken als recruitment, arbeidsbemiddeling en economie steek ik veel op. Ik ben zeer te spreken over de persoonlijke benadering van de docenten. Veel van hen kenden mij al bij naam toen ik net begon met de opleiding. Hier ben ik echt Albert en niet een studentnummer. Er is een mooie mix van theorie en praktijk. Je kan de geleerde kennis toepassen in de werkcolleges en in de opdrachten die je moet maken voor echte opdrachtgevers. Hierdoor blijft de geleerde stof beter hangen.

Het leukste aan HRM is dat je veel kan betekenen voor zowel het bedrijf als voor de medewerker. Iedereen is gebaat bij een goede verhouding tussen personeel en management. De juiste medewerker op de juiste plek. Dat ik hieraan kan meewerken geeft mij motivatie om deze opleiding zeker af te maken.

Ik hoop na deze opleiding aan het werk te kunnen gaan bij een wervings- en selectiebureau of iets vergelijkbaars. Dit omdat het mij interessant lijkt om juiste plaatsing te doen. 

Sfeerafbeelding Fontys
Albert Pleijsier
“De juiste medewerker op de juiste plek”