Dion Zwinkels

Als HRM'er is het belangrijk dat je op een professionele manier gesprekken kan voeren

De opleiding biedt een breed scala aan vakken aan. Voor mij is dit erg interessant, omdat ik hierdoor kennis maak met verschillende aspecten van HRM en erachter kan komen welke richting ik graag op wil met de opleiding. Naast theoretische kennis, is het erg belangrijk dat er ook aan vaardigheden wordt gewerkt. Als HRM’er is het belangrijk dat je op een professionele manier gesprekken kan voeren. Op de opleiding leer je ook op een goede manier onderzoek doen en leer je hoe je professionele presentaties kan verzorgen.

Tijdens de studie HRM worden er hoorcolleges verzorgd om theoretische kennis op te doen. Daaruit volgend wordt er een werkcollege verzorgd om met praktijkgerichte opdrachten en casussen  de theoretische stof te leren toepassen. Deze manier van leren vind ik erg fijn omdat je zo vaak inziet dat de stof ook daadwerkelijk in de praktijk kan worden toegepast. Ook zullen docenten vaak tijdens het uitleggen van de stof eigen praktijkvoorbeelden benoemen om de stof beter te kunnen begrijpen. Mocht de stof toch nog niet duidelijk zijn, dan staan de docenten klaar om je vragen te beantwoorden.

Eenmaal aangekomen in leerjaar 2 merk ik dat er veel verdieping is in de vakken die in het eerste jaar zijn gegeven. Door deze verdieping hoop ik aan het einde van het jaar een nog beter beeld te vormen om zo te kunnen beslissen binnen welk gebied ik mij wil gaan specialiseren. De opleiding heeft mij tot nu toe erg geholpen om mij als persoon te ontwikkelen en ik hoop deze ontwikkeling de komende jaren nog voort te zetten.

Sfeerafbeelding Fontys

"De opleiding heeft mij tot nu toe erg geholpen om mij als persoon te ontwikkelen."