Merel Verzijden

 Voor mij was mijn studieloopbaan nogal een zoektocht. Op het mbo kwam ik erachter dat HRM goed bij me past. Na het bezoeken van enkele open dagen heb ik gekozen voor de Fontys opleiding in Tilburg. Ik heb de verschillen tussen de HRM-opleidingen van Avans en de Fontys goed uitgeplozen. Wist je bijvoorbeeld dat als je afstudeert aan Avans je een ‘Bachelor of Business Administration’ krijgt? En dat als je afstudeert aan Fontys je een ‘Bachelor of Human Resource Management’ krijgt? Dit geeft aan dat er een duidelijk verschil is tussen de opleidingen. Zo heb ik begrepen dat Avans meer gericht is op het economische stuk van HRM en Fontys meer op het mensgerichte stuk. Omdat ik graag met mensen werk was mijn keuze snel gemaakt.

De docenten zijn top. Je kunt altijd bij ze terecht. Docenten tonen veel betrokkenheid en willen graag dat het goed met je gaat en dat je je diploma haalt. Ze zorgen ervoor dat jij daar voldoende ondersteuning voor krijgt. Het lesaanbod van de studie vind ik breed. Ik vond het erg leuk dat we elke periode met een ander onderwerp bezig waren. De stof is erg nuttig voor de praktijk. Ik heb veel geleerd van de gastcolleges waarin professionals uit de praktijk vertelden over hun ervaringen. Dit maakt de theorie wat tastbaarder.

Ik zit nu in het 4e jaar en het voelt alsof ik goed word klaargestoomd voor de arbeidsmarkt met een heel jaar stage waarin ik de verdieping opzoek en mezelf kan ontwikkelen; waarin ik erachter kan komen hoe ik mijn loopbaan verder vormgeef. 

Ik heb een aardig beeld gekregen van het werkveld en van mijn eigen kwaliteiten. Ik heb me ingezet om mijn netwerk te vergroten en te werken aan mijn valkuilen. Ik voel me klaar voor de arbeidsmarkt! Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik ben erg benieuwd wat er op mijn pad komt!

Sfeerafbeelding Fontys
Merel Verzijden
 “De docenten hier tonen veel betrokkenheid.”