Natatcha Smulders

Wij zijn de mensen, vóór de mensen

Als mensen vragen wat ik studeer en ik noem de naam van deze opleiding, zie ik ze vaak even nadenken. Dan zeg ik: “Ja, dat is nogal een mond vol hé!’’.  Maar als ik dan uitleg wat ik doe, is het meteen duidelijk.  Iedereen heeft er namelijk wel eens mee te maken gehad. Of het nu de decaan van je middelbare school was of diegene waarmee je een sollicitatiegesprek had, Human resource management is overal! Wij zijn de mensen, vóór de mensen, en dat is waarom ik zo blij word van dit vak.

Na een intakegesprek in Tilburg en een meeloopdag in Eindhoven, was ik zeker dat HRM bij Fontys Hogeschool het beste bij mij paste. De focus ligt hier op de menskant van het vak en dat is waarom ik koos voor HRM. In de gedachte dat gelukkige mensen in de organisatie uiteindelijk voor betere resultaten zorgen, kon ik me goed vinden.  Bovendien hing er een relaxte en informele sfeer.

Na een aantal weken op de opleiding merkte ik dat dit echt zo was. De docenten zijn oprecht geïnteresseerd in wie jij bent. Hierdoor kunnen ze ook gericht feedback geven die bijdraagt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar even gezellig bijpraten in de gangen kan er ook altijd vanaf!

Het ontdekken van je eigen talenten en kwaliteiten is ook een belangrijk punt in de opleiding. Dit is ontzettend waardevol omdat ik nu weet wat ik leuk vind, waar ik goed in ben, hoe ik me daar verder in kan ontwikkelen en bovenal hoe ik dit optimaal kan inzetten om van toegevoegde waarde te zijn voor anderen. Voor mij ligt dit in het begeleiden van mensen als coach, loopbaanbegeleider of in de re-integratie.
Sfeerafbeelding Fontys

"Gelukkige mensen in een organisatie zorgen uiteindelijk voor betere resultaten."