Inhoud opleiding

Inhoud

Vanaf het eerste semester ontwerp je gebruiksvoorwerpen en leer je hoe deze worden geproduceerd. Dit semester volg je gezamenlijk met de opleidingen Werktuigbouwkunde en Mechatronica, dus je leert ook of je ontwerp technisch uitvoerbaar is. Vanaf semester 2 breid je je basiskennis en vaardigheden uit. De eerste helft van het derde studiejaar ga je op stage bij een door jou gekozen bedrijf in binnen- of buitenland. In de tweede helft van het derde studiejaar volg je een door jou gekozen minor. Dat kan zowel binnen als buiten Fontys op één van onze internationale partneruniversiteiten. Het vierde jaar rond je af met een afstudeerstage bij een bedrijf in binnen- of buitenland.

Industrieel Product Ontwerpen (Nederlandstalig)

Het eerste half jaar van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen in Venlo is een combinatie met de opleiding Werktuigbouwkunde en Mechatronica. Na dit brede semester begin je met je gekozen opleiding, of kun je eventueel (zonder studievertraging) switchen naar één van de andere opleidingen. Er is bij Industrieel Product Ontwerpen een grotere focus op engineering (60%) dan design (40%).

Industrial Design Engineering (Engelstalig)

We bieden ook een volledig Engelstalige variant aan van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen, genaamd Industrial Design Engineering. Deze unieke variant speelt in op de groeiende vraag naar Industrial Design-ingenieurs in de ontwerp- en productie-industrie. Er is bij Industrial Design Engineering een grotere focus op design (60%) dan engineering (40%).

Voor beide opleidingen geldt een uitstekend arbeidsperspectief en er is geen portfolio vereist bij de start van de opleiding.

Lees meer over Industrial Design Engineering

Lees meer