Studenten over deze opleiding

Ontwerpen in Shanghai

Tijdens de studie Industrieel Product Ontwerpen in Venlo, heb je de mogelijkheid om al je ontwerpen zelf te produceren. Hierdoor leer je de mogelijkheden van machines kennen waardoor je een uitvoerbaar ontwerp creƫert. In combinatie met de theoretische vakken wordt het dan ook nog eens een realistisch ontwerp wat betreft krachten en spanningen. Samen met studenten werktuigbouwkunde hebben we in het 2e leerjaar een bewegingsobject gemaakt dat te zien was tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Samen met medestudent Hooman Parvizi ben ik in het derde leerjaar de onderneming Bold Productions gestart. Hiermee ontwerpen we o.a. verpakkingen en huisstijlen voor externe bedrijven. Nadat we in groepsverband een stofzuiger ontworpen hadden, ben ik met Hooman op afstudeerstage in Shanghai gegaan. We ontworpen daar gebruiksproducten die in Europa door grote bedrijven ingekocht kunnen worden.

Kortom: Industrieel Product Ontwerpen is een boeiende, afwisselende opleiding waarin je (niet geheel onbelangrijk) ook jezelf leert kennen.

Bram Broeken

Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek stelt zich voor