Veronika Salygina

Samen met mijn vriend heb ik besloten Litouwen te verlaten en een reis om de wereld te gaan maken. Onze eerste stop is Eindhoven. Hier volg ik nu de hbo-opleiding International Business and Management (IBMS). Mijn vriend studeert aan de Technische Universiteit.

Wat mij vooral aanspreekt is de lesmethode en de internationale focus van de opleiding. Mijn interesse heeft altijd al gelegen bij Economie en Bedrijfskunde. Zo geniet ik ervan om in de bibliotheek diverse managementboeken te lezen. Mijn ambitie is om na deze opleiding voor een bank te werken, als product of riskmanager. Aan de andere kant droom ik er ook van om een bedrijf op te zetten in de mode-industrie.

Ik woon graag in Nederland. De cultuur en de mensen spreken mij enorm aan. Ik ben ook lid van een badmintonclub. Binnenkort maak ik zelfs deel uit van het Nederlands nationaal team. Op deze manier leer ik de ' Nederlandse gewoontes ' en de taal.

Sinds mijn familie niet meer in Litouwen woont, is mijn band met mijn geboorteland enigszins verdwenen. Ik wil graag wonen in een land waar ik me thuis voel en waar ik kans heb op een uitdagende baan. Dit zou zeker Nederland kunnen zijn!

Sfeerafbeelding Fontys