Na de opleiding

Werken bij talloze bedrijven in life-stylesectoren

Als afgestudeerd trendonderzoeker/conceptontwikkelaar maak je van het analyseren van trends en het ontwikkelen en in de markt zetten van lifestyle-concepten je beroep. Je kunt gaan werken bij talloze bedrijven in de verschillende lifestyle-sectoren.

Marketing, innovatie, new business, R&D...

Je komt bijvoorbeeld terecht op de marketingafdeling, de afdeling innovatie, new business of research & development. Daarnaast komen er steeds meer bureaus die kennis van trends en consumentenbehoeftes inzetten om concepten voor hun klanten te ontwikkelen. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig als creatief ondernemer of freelance concept-ontwikkelaar aan de slag te gaan.

Groot netwerk

ILS staat met beide benen in de praktijk. Het netwerk van de opleiding bestaat uit meer dan 100 bedrijven, instellingen en organisaties die met onze stagiaires en afgestudeerden willen werken. Daaronder bevinden zich bedrijven als Achmea, De Efteling, Fair Trade Original, GGD, Hema, Leolux, Mundial Productions, Nike, Philips, Thermea 2000 en The Sting.

Sfeerafbeelding Fontys

Rembert Sierkema, Veilig Verkeer Nederland over ILS:

‘Het is belangrijk voor Veilig Verkeer Nederland om te weten hoe de samenleving zich ontwikkelt. Fontys International Lifestyle Studies leidt mensen op die toekomstscenario's kunnen maken. Welke richting gaan we uit? En wat betekent dat voor onze organisatie? Als we dat beseffen, kunnen we snel reageren. De toekomstgerichte aanpak van International Lifestyle Studies is uniek.'.

ILS-alumni en succesvol onderneemste Cécile Cremer:

Cécile studeerde in 2014 af en is sindsdien succesvol ondernemer met haar eigen bedrijf Wandering the Future. Daarnaast is Cécile Global President van LaFutura Global Trend Netwerk en wordt zij veel gevraagd als key note speaker voor diverse internationale conferenties.

Hieronder vind je nog veel meer interessante interviews met oud-ILS-studenten! Klik op de +
  • Alumni vertellen
    In onderstaande filmpjes zie je wat afgestudeerden van Fontys International Lifestyle Studies zijn gaan doen na hun studie.