• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Als journalist sta je midden in de maatschappij en volg je het nieuws op de voet. Maar daar blijft het niet bij: een journalist stelt kritische vragen bij dat nieuws en maakt daar verhalen over. Verhalen die lezers, kijkers en luisteraars informeren en amuseren. Die kunnen boeien en die soms ook voor discussie zorgen. Je moet openstaan voor alles wat er om je heen gebeurt en daarover objectief willen berichten.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Fontys leidt journalisten op van topniveau. Dat doen we al ruim 30 jaar door modern onderwijs waarbij we gebruik maken van de laatste technieken. We hebben een up-to-date radio- en televisiestudio en een strakke crossmediale nieuwsredactie, van waaruit onze studenten elk dag nieuws maken en achtergronden brengen. Het onderwijs is praktijkgericht. De ene keer werk je in een klein team aan een artikel of interview, de andere keer maak je een krant of radio- en tv-programma’s.

Wat verwachten wij van jou

Je bent nieuwsgierig, flexibel en creatief. Verder heb je een brede interesse, toon je initiatief en ben je actief met (sociale) media. Herken je jezelf hierin? Dan heb je een aantal eigenschappen die je goed kunt gebruiken als journalist. Je moet kritisch zijn en blijven en vragen stellen bij alles wat je om je heen ziet. Verlegenheid is niet handig, want soms moet je op mensen afstappen en ze (ook lastige) vragen stellen. Tot slot zijn goed taalgevoel en interesse in de maatschappij belangrijk. Je vindt het leuk om verhalen op verschillende manieren te vertellen en presenteren.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Sneakpreview studieweek

Sfeerafbeelding Fontys
Bekijk nu
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts
Sfeerafbeelding Fontys

Fontys Journalistiek naar Spoorzone

Lees verder