Proefstuderen en meelopen

Proefstuderen

Wil je graag een keer kijken hoe het er bij Fontys Hogeschool Journalistiek aan toe gaat? Tijdens een proefstudeerdag volg je samen met andere potentiële studenten een speciaal samengesteld programma.

 • Proefstuderen Journalistiek

  • 23 april
  • Proefstuderen
  • Tilburg
  • Meer info
  • Volgeboekt
 • Proefstuderen Journalistiek

 • Proefstuderen Journalistiek

Meelopen

Wil je je na het bezoeken van de open dag of het deelnemen aan de proefstudeerdag verder oriënteren op de opleiding journalistiek? Word dan student voor een dag.

De individuele meeloopdagen bij Journalistiek zijn bedoeld voor aankomend studenten die in het laatste jaar van hun vooropleiding zitten of al een diploma in hun bezit hebben en in september met de opleiding kunnen starten.

Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

Meelopen Projectonderwijs

Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt.

Zodra je je aangemeld hebt via de link hiernaast, krijgen wij een bericht van jouw aanmelding en gaan we op zoek naar een huidige student met wie jij mee kunt lopen. Deze student neemt dan contact met je op om een dag en tijd af te spreken.

Individuele meeloopdag vanaf tweede helft april 2019

Vanaf de tweede helft van april tot aan de zomervakantie zijn er weinig reguliere lessen bij Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ). Studenten zijn deze periode bezig met internationale projecten en voorbereidingen voor hun assessment. Je kunt je nog wel aanmelden voor een individuele meeloopdag, maar houdt er rekening mee dat dit geen volledige lesdag is. Afhankelijk van het rooster van de studenten kun je aansluiten bij de actuele activiteiten van de student, met een huidige student in gesprek gaan en al je vragen stellen en een indruk krijgen van het gebouw en de sfeer op de FHJ.

Vanaf 27 mei starten de toets- en assessmentweken en is individueel meelopen helaas niet meer mogelijk. Een volledige lesdag meelopen is weer mogelijk vanaf eind oktober 2019.

Meelopen bij Condor

Wil je een keer meekijken bij Condor? Ook dat kan! Studenten staan te popelen om je wegwijs te maken tijdens een meeloopdag bij Condor. Je kunt bijeenkomsten bijwonen, met coaches en studenten praten. En mocht je dat willen, mag je zelf je eerste stappen als Condorstudent zetten! De deuren staan voor je open.