Proefstuderen en meelopen

Proefstuderen

Wil je graag een keer kijken hoe het er bij Fontys Hogeschool Journalistiek aan toe gaat? Tijdens een proefstudeerdag volg je samen met andere potentiële studenten een speciaal samengesteld programma.

De data voor de proefstudeerdagen in studiejaar 2019-2020 worden begin oktober 2019 gepubliceerd.

Meelopen

Wil je je na het bezoeken van de open dag of het deelnemen aan de proefstudeerdag verder oriënteren op de opleiding journalistiek? Word dan student voor een dag.

De individuele meeloopdagen bij Journalistiek zijn bedoeld voor aankomend studenten die in het laatste jaar van hun vooropleiding zitten of al een diploma in hun bezit hebben en in september met de opleiding kunnen starten.

Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.

Meelopen Projectonderwijs

Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt.

Zodra je je aangemeld hebt via de link hiernaast, krijgen wij een bericht van jouw aanmelding en gaan we op zoek naar een huidige student met wie jij mee kunt lopen. Deze student neemt dan contact met je op om een dag en tijd af te spreken.

Meelopen bij Condor

Wil je een keer meekijken bij Condor? Ook dat kan! Studenten staan te popelen om je wegwijs te maken tijdens een meeloopdag bij Condor. Je kunt bijeenkomsten bijwonen, met coaches en studenten praten. En mocht je dat willen, mag je zelf je eerste stappen als Condorstudent zetten! De deuren staan voor je open.

Je kunt je vanaf half oktober 2019 weer aanmelden voor een individuele meeloopdag in studiejaar 2019-2020

Bekijk de 'Sneakpreview studieweek Journalistiek' om een beeld te krijgen of de opleiding Journalistiek bij je past. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken.