Rooster en lessen

 

De lessen zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Dat betekent dat je 40 uur per week ingeroosterd kunt worden, maar er wordt zoveel mogelijk geclusterd. Van de 40 uur ben je gemiddeld 20 uur per week op school. De andere 20 uur ben je ‘buiten’’. Dat betekent dat je bezig bent met het voorbereiden van toetsen, het maken van journalistieke producten, mensen moet spreken, etc.

Dat is wisselend, maar in principe moet je rekenen op 5 dagen per week. Soms heb je een roostervrije dag, maar dat kunnen we niet garanderen.

Nee, je krijgt soms zelfs per week een ander rooster. Per project heb je wel ongeveer hetzelfde rooster.
Je werkt zowel individueel als in groepen. Je wordt ook beoordeeld op groepswerk, maar vooral op zelfstandigheid.
De verhouding tussen theorie en praktijk is ongeveer 50/50. Er worden veel praktijklessen gegeven, bijvoorbeeld over audio en video. Maar ook als het gaat om schrijven krijg je praktijklessen, zoals lessen taalbeheersing.

Het onderwijs is op dit moment deels fysiek, deels online. De praktijklessen (audio en video), redactiebijeenkomsten en studieloopbaanbijeenkomsten zijn fysiek, de andere lessen online.

We proberen zoveel mogelijk fysieke lessen aan te bieden.

De studiebelasting is 40 uur per week: 20 uur per week op school en de andere 20 uur zelfstudie, op pad gaan, producten maken, etc. Je hebt dus best nog wat vrije tijd.

In een toetsweek maak je één of twee toetsen per dag gedurende een hele week.
Ja, na elke periode zijn er toetsen. Je kunt die herkansen in de volgende toetsweek.