• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) is een hbo-bacheloropleiding, waarin je je in vier jaar ontwikkelt tot een startbekwame en gemotiveerde leerkracht. Je leert praktijkgericht en vindingrijk te werken. Je leert je doelen te behalen en kritisch naar jezelf en naar anderen te kijken. Je wordt gestimuleerd om zelfstandig, maar ook in teamverband het beste uit jezelf te halen. Onze begeleiding is erop gericht dat je straks stevig in je schoenen staat, in de klas én in de school.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een studie bij de opleiding Leraar Basisonderwijs begint met een studiekeuzecheck. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht en wat we van jou verwachten. Jouw talenten en uitdagingen staan tijdens de opleiding centraal. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij jouw studieloopbaanbegeleider. Je leert zelfstandig te werken, maar ook in groepen. Gaandeweg de opleiding ga je steeds meer op eigen kracht functioneren.

Wat verwachten wij van jou

Je kunt je inleven in de belevingswereld van een kind en je bent geïnteresseerd in zijn of haar ontwikkeling. Je bent goed in rekenen en taal. Ook heb je een brede interesse in verschillende vakgebieden. Je bent gemotiveerd om onderwijs te verbeteren door inzet van onderzoek en ICT. Verder helpt het als je goed om kunt gaan met veranderingen en creatief bent in het vinden van oplossingen voor verschillende problemen. Weet dat je naast lesgeven ook andere rollen en taken hebt. Denk hierbij aan het voeren van oudergesprekken en het inspelen op leerproblemen.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven, Tilburg, Venlo, 's-Hertogenbosch, Veghel
Startmoment(en)
September, Februari
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
Sfeerafbeelding Fontys
Trajecten Februari-Instroom
Sfeerafbeelding Fontys

Instroom havo-leerlingen en mbo-leerlingen

Succesvol instromen

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts

Locaties en contactgegevens

Onze 5 locaties op een rijtje

Sfeerafbeelding Fontys
Locaties
Sfeerafbeelding Fontys

Excellentie trajecten Fontys Hogeschool Kind en Educatie

Wil je meer uit je studie halen, bijvoorbeeld twee bevoegdheden? Lees welke mogelijkheden er zijn voor ambitieuze studenten!

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Lees precies hoe het zit

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven, Tilburg, Venlo, 's-Hertogenbosch, Veghel
Opleiding B Opleiding tot leraar Basisonderwijs
Zo pak je het aan

Toelating mbo en havo

Zit je op het mbo of havo en wil je naar de pabo, dan moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Dit betekent dat je moet aantonen over genoeg kennis te beschikken over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Lees meer op goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Studie in cijfers

Sfeerafbeelding Fontys
Bekijk het overzicht

Ontdek de opleiding samen met een Fontys Venlo student

Bekijk de opleiding door de ogen van Jeroen! Wat houdt de opleiding Leraar Basisonderwijs in? En welk advies heeft Jeroen voor aankomende studenten?