Studiekeuzecheck

Een bewuste studiekeuze is belangrijk voor een succesvolle studie. Fontys wil je hier graag bij helpen en organiseert daarvoor door het hele jaar heen verschillende studiekeuzeactiviteiten zoals open dagen, meeloopdagen en workshops.

Om zeker te weten of de opleiding van jouw keuze ook goed bij je past, biedt Fontys jou een studiekeuzecheck aan. Deze bestaat uit een online vragenlijst, het maken van een aantal toetsen en contactmomenten. Vervolgens krijg je een studieadvies.

Bij aanmelding voor een opleiding bij Fontys doorloop je de volgende stappen:

1. Aanmelden

Je kunt je nu nog aanmelden voor deze opleiding via Studielink. Doe dit wel zo snel mogelijk! Een handleiding vind je bij aanmelden.

2. Digitale vragenlijst

Je ontvangt daarna via Fontys een digitale vragenlijst die je thuis kunt invullen. Dit is de Studiekeuzecheck. Deze bestaat onder andere uit vragen over de resultaten van je vooropleiding, persoonlijke kenmerken, vaardigheden en motivatie voor jouw keuze.

3. Contactmoment

Binnen vier weken, nadat je de ingevulde vragenlijst hebt ingestuurd, ontvang je van de pabo een uitnodiging voor een contactmoment. Dit contactmoment bestaat onder andere uit een groepsgesprek. In dat groepsgesprek worden vragenlijst en toetsen besproken, alsmede jouw verwachtingen van de opleiding en de verwachtingen die de opleiding van jou heeft. Jouw talenten en uitdagingen staan immers tijdens de opleiding centraal.

4. Startadvies

Na het contactmoment, ontvang je binnen tien werkdagen een startadvies.
Het is een advies; je bent dus niet verplicht om het op te volgen, maar Fontys is er van overtuigd dat het advies je waardevolle informatie geeft over je kans op studiesucces.

Succes!

2 meisjes lopen door een gang van een schoolgebouw