• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Heb je een hart voor leerlingen en wil jij ze leren door een economische bril te kijken? Wil jij ze helpen bijvoorbeeld een eigen zaak of winkel op te zetten? Dan is de lerarenopleiding Bedrijfseconomie iets voor jou. Je leert leerlingen in het vmbo en mbo over kosten, financiering, marketing, management, financieel rekenen, bedrijfsadministratie en jaarverslaggeving. Bij deze opleiding heb je wat meer gevoel voor rekenen nodig dan bij algemene economie.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. We brengen je vakkennis bij op hbo-niveau met colleges, opdrachten, practica en projecten. We leren je je vakkennis over te brengen op je leerlingen. De beste wijze om dat te leren is uiteraard voor de klas. Je gaat daarom al vrij snel op stage. Naast de praktijk volg je onderwijskunde en vakdidactiek, daarin krijg je onderdelen als groepsdynamiek, leer- en ontwikkelingspsychologie, schoolorganisatie, lesgeven en leerlingenbegeleiding. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij onze studieloopbaanbegeleider voor een gesprek of advies

Wat verwachten wij van jou

Een leraar heeft passie voor het vak én voor leerlingen. Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen moet je goed zijn in (bedrijfs)economie en rekenen. Ook moet je het leuk vinden om met jonge mensen om te gaan en makkelijk contact met ze kunnen maken. Of je geschikt bent voor de studie en leraarschap laat je zien in het eerste jaar waarin je 60 studiepunten moet behalen. Dat is hard werken en vraagt een ambitieuze studiehouding, zodat je goed wordt in je vak en gaat behoren tot de meest inspirerende docenten! Een uitdaging die we graag met jou aangaan.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
Sfeerafbeelding Fontys

Contact met Leraar Bedrijfseconomie

Algemene vragen over de opleiding, open dagen en meeloopdagen: 08850 77088 of lero-sittard@fontys.nl

Alles wat te maken heeft met inschrijvingen en studentzaken: 08850 79599 of stip-sittard@fontys.nl