• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Heb jij een passie voor de Duitse taal? Oriënteer je dan eens op lerarenopleiding Duits. Als leraar Duits help je leerlingen met het leren van de Duitse taal: de moedertaal van ongeveer honderd miljoen mensen. Na het Engels, is het Duits voor ons land de belangrijkste vreemde taal. Nederland heeft met Duitsland namelijk de op vier na grootste handels-stroom ter wereld. Zowel in het bedrijfs-leven als in het onderwijs staat men te springen om mensen met een goede kennis van het Duits. Daarom: Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. We brengen je vakkennis bij op hoog niveau met colleges, opdrachten, practica en projecten. We leren je je vakkennis over te brengen op je leerlingen. De beste wijze om dat te leren is uiteraard voor de klas. Je gaat daarom al vrij snel op stage. Naast de praktijk volg je onderwijskunde, werk je aan je taalvaardigheden en krijg je vakdidactiek. Dan krijg je onderdelen als groepsdynamiek, leer- en ontwikkelingspsychologie, schoolorganisatie, lesgeven en leerlingenbegeleiding. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij onze studieloopbaanbegeleider voor een gesprek of advies.

Wat verwachten wij van jou

De lat ligt hoog! Een leraar heeft passie voor het vak én leerlingen. Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen moet je goed zijn in Duits. Natuurlijk moet je het leuk vinden om met jonge mensen om te gaan en maak je makkelijk contact. Of je geschikt bent voor de studie en het beroep laat je zien in het eerste jaar waarin je 60 studiepunten moet behalen. Dat is hard werken en vraagt een ambitieuze studie-houding, zodat je heel goed wordt in je vak en gaat behoren tot de meest inspirerende docenten! Een uitdaging die we graag met jou aangaan.

Open dag - 28 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM Duitse taal en cultuur
EM Duitse taal en cultuur
NG Duitse taal en cultuur
NT Duitse taal en cultuur

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Sittard
Opleiding B Opleiding tot leraar vo 2e graad in Duits