Toelatingseisen

Havo/vwo

Voor deze opleiding ben je toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma. Kijk in onderstaande tabel voor eventuele profieleisen.

Mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) kun je ook toegelaten worden. Het is dan wel van belang dat dit voldoende aansluit bij de opleiding. Wil je weten of jouw opleiding voldoet? Neem dan contact met ons op. Neem ook een kijkje op www.fontys.nl/mbo.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Toelatingsonderzoek 21+

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Meer informatie vind je hier.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM Duitse taal en cultuur
EM Duitse taal en cultuur
NG Duitse taal en cultuur
NT Duitse taal en cultuur

Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.