Na de opleiding

Arbeidsmarktperspectief

Met een lerarenopleiding kies je voor een heel concreet beroep maar wel een beroep dat steeds verandert. We leiden immers op voor de toekomst! Die toekomst ziet er qua werkgelegenheid goed uit. De Engelse taal is een verplicht vak in het voortgezet onderwijs en in veel vervolgopleidingen, zoals de HEAO, School voor de Journalistiek, HTS en Politie Academie. Grote kans dus dat je een aantrekkelijke baan krijgt in het onderwijs.

Wist je trouwens dat het startsalaris van een leraar hoger is dan van de meeste startende hbo’ers? Daarnaast is het onderwijs een stabiele werkgever met veel nieuwe uitdagingen. Denk maar eens aan het toenemend gebruik van ICT in het onderwijs, buitenlandse projecten, multi-culturaliteit, etc.
Leraar zijn is elke dag anders!

Doorstuderen

Een leraar is nooit uitgeleerd. Na je studie kun je doorstromen naar een 1e graads masteropleiding die je vanaf 1 september 2015 ook kunt volgen bij Fontys Lerarenopleiding Sittard of je kiest voor een onderwijskundige master. Met een 1e graads bevoegdheid ben je bevoegd om ook in de hoogste klassen van havo/vwo en in het hbo les te geven. Volg deze link voor meer informatie!