• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Ben jij gefascineerd door het verleden? Vraag jij je wel eens af hoe mensen duizenden jaren geleden leefden, welke godsdiensten toen van invloed waren en wie de macht had in de wereld? Wil jij als het ware in een tijdmachine stappen? Dan is de opleiding tot leraar Geschiedenis iets voor jou. De bekende Spaanse schrijver en Nobelprijswinnaar Cela zei ooit: ‘Er zijn twee soorten mensen: degenen die geschiedenis maken en degenen die haar ondergaan.’ Wij voegen daar graag nog een derde aan toe: degenen die haar overdragen. Die ervoor zorgen dat de volwassenen van de toekomst leren van onze geschiedenis. En daarmee zichzelf beter leren kennen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. We brengen je vakkennis bij op hoog niveau met colleges, opdrachten, practica en projecten. We leren je je vakkennis over te brengen op je leerlingen. De beste wijze om dat te leren is uiteraard voor de klas. Je gaat daarom al vrij snel op stage. Naast de praktijk volg je onderwijskunde en vakdidactiek. Dan krijg je onderdelen als groepsdynamiek, leer- en ontwikkelingspsychologie, schoolorganisatie, lesgeven en leerlingenbegeleiding. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij onze studieloopbaanbegeleider voor een gesprek of advies.

Wat verwachten wij van jou

Een leraar heeft passie voor het vak én voor leerlingen. Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen moet je goed zijn in geschiedenis. Natuurlijk moet je het leuk vinden om met jonge mensen om te gaan en makkelijk contact met ze kunnen maken. Of je geschikt bent voor de studie en het beroep van leraar laat je zien in het eerste jaar waarin je 60 studiepunten moet behalen. Dat is hard werken en vraagt een ambitieuze studiehouding, zodat je goed wordt in je vak en gaat behoren tot de meest inspirerende docenten! Een uitdaging die we graag met jou aangaan.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

Sittard of Tilburg?

Deze opleiding kun je bij Fontys volgen in zowel Sittard als Tilburg.
Meer over Fontys Lerarenopleiding Sittard

Sfeerafbeelding Fontys

Contact met Leraar Geschiedenis

Algemene vragen over de opleiding, open dagen en meeloopdagen: 08850 77088 of lero-sittard@fontys.nl

Alles wat te maken heeft met inschrijvingen en studentzaken: 08850 79599 of stip-sittard@fontys.nl