Kennismaken met Leraar Geschiedenis (voltijd)

Leuk dat je verder kennis wilt maken met deze opleiding! Je vindt hier diverse filmpjes én je kunt je aanmelden voor events. Kijk vooral lekker rond. We staan te popelen om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij twijfels of andere zaken. Zien of spreken we elkaar?

15 en 16 oktober: open dagen

De eerstvolgende open dagen staan gepland in het weekend van 15 en 16 oktober. Zodra je je daarvoor kunt aanmelden laten we je dat graag weten. Laat daarvoor wel even een paar gegevens achter.

Een goede manier om te onderzoeken of het beroep van docent bij je past is door deel te nemen aan een proefstudeerdag. Je maakt kennis met het gebouw, docenten van de verschillende opleidingen en een stukje algemene didactiek. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg.

Tijdens meelopen volg je een aantal lessen, colleges en practica die bij de studenten op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een lesdag mee en je kunt met studenten en docenten praten. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren.

Is er geen datum bekend voor jouw gewenste meeloopdag of is deze al volgeboekt? Neem dan contact met ons op: 08850 74300 of marcomflot@fontys.nl. Meeloopdagen zijn beschikbaar vanaf periode 2. In de afsluitende periode 4 is er een beperkt aanbod aan meeloopdagen. Houd hier rekening mee.

Het voorbereidingsprogramma bestaat uit vijf dagdelen waarin je kennis maakt met een hbo opleiding. Je maakt kennis met de manier van studeren aan het hbo, het niveau, de vakinhoud, het beroepsbeeld en uiteraard maak je ook kennis met onze studenten en docenten. Dit alles doe je zoveel mogelijk op één van de campussen van Fontys zodat je ook daadwerkelijk kunt ervaren en voelen hoe het is om aan het hbo te zijn.

Elke opleiding biedt een programma aan van vijf vrijdagochtenden van 09.00 tot 12.00 uur. Je neemt dus ook op alle dagen deel aan dit programma.

Data van de bijeenkomsten

• vrijdag 25 november 2022
  • vrijdag 9 december 2022
  • vrijdag 16 december 2022
  • vrijdag 13 januari 2023
  • vrijdag 20 januari 2023

Het inschrijven voor dit ervaringsprogramma is mogelijk van 14 oktober – 11 november. Noteer dit alvast in je agenda.

Maak kennis met onze studenten. Zij nemen je graag mee op een tour door onze campus en vertellen hoe zij het studeren ervaren.

WIl jij ervaren hoe het is om student te zijn op het hbo? Of wil je een beter beeld krijgen van een hbo-opleiding? Neem deel aan de schakelmodule op het hbo.

Volg een serie lessen en werk samen in projectgroepen aan een casus of product van de opleiding van jouw keuze. De uitwerkingen van de opdrachten binnen deze module kun je ook gebruiken als input voor je profielwerkstuk!

Data bijeenkomsten

• 15 september 2022
  • 6 oktober 2022
  • 3 november 2022
  • 24 november 2022
  • 8 december 2022
  • 15 december 2022
  • 12 januari 2023
  • 2 februari 2023

Aanmelding: Stuur een mail naar j.melenhorst@fontys.nl o.v.v. 'Schakelmodule [naam schakelmodule]'

Let op! De datum hieronder vermeld is van de eerste bijeenkomst, je meld je hierbij meteen aan voor alle bijeenkomsten.
Havo/vwo: profielwerkstuk Leraar gezocht! | Tilburg
15 sep 2022 14:45 - 17:00 uur

Zeggen ze dat je duidelijk en begrijpelijk uitlegt? Dat je geduldig en behulpzaam bent en goed bent in (noem maar een willekeurig schoolvak)? Doe jij volgend jaar eindexamen havo of vwo? Eindelijk ga je een vervolgstudie kiezen, iets waar jij helemaal voor wilt gaan.

Dan is de schakelmodule Leraar gezocht! geknipt voor jou. Je gaat op zoek naar jouw onderwijstalent voor basis- of middelbaar onderwijs, je oriënteert je op ‘wat na het eindexamen’, en je krijgt een goed beeld van wat hbo-studeren inhoudt. Tijdens deze module loop je ook 2 dagen stage, zodat je niet alleen maar met je neus in de boeken zit. Alles uit de schakelmodule kun je gebruiken voor bijvoorbeeld je profielwerkstuk en/of je oriëntatie op studie en beroep.

Data bijeenkomsten

15 september 2022
    6 oktober 2022
    3 november 2022
    24 november 2022
    8 december 2022
    15 december 2022
    12 januari 2023
    2 februari 2023

Vragen over deze schakelmodule?

Neem contact op met Jacintha Melenhorst

j.melenhorst@fontys.nl

Locatie bijeenkomsten

Professor Goossenslaan 1, Tilburg

Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1, Tilburg

Leraar worden iets voor jou?

Werken in het onderwijs: de baan van je leven!

Fontys for society

Alles over voorlichting

Je wilt een hbo-opleiding gaan doen. Maar welke opleiding kies je? Een studie kiezen is soms best lastig. Gelukkig kunnen wij je helpen. Wij vinden het belangrijk dat jij een opleiding kiest die bij jou past. Wij bieden gemakkelijke tools om je te helpen bij je studiekeuze. Als je nog twijfelt, maar ook als je het nog niet helemaal weet.

Studeren bij Fontys

Fontys is een school van formaat en toch kleinschalig. Je profiteert van de goede faciliteiten en uitgebreide studiemogelijkheden, maar ook van de betrokkenheid en persoonlijke aandacht van docenten. Bij Fontys heb je veel mogelijkheden om te groeien. Groeien als persoon, maar ook als toekomstige professional. Je leert met verschillende mensen om te gaan en je kunt jezelf, naast je studie, actief profileren.

Bel of mail ons!

Wij vinden het leuk om met jou in contact te zijn. Bel of mail ons, wij maken graag tijd om met je te 'kletsen'.

Contact met student

Volgt in het nieuwe studiejaar

Contact met Annemieke Verharen (opleidingscoördinator) of Marleen Koppers (lerarenopleider)

e-mail Annemieke e-mail Marleen