Kennismaken met ALO

 
Leuk dat je verder kennis wilt maken met de opleiding ALO! Je vindt hier diverse films, studenten vertellen over hun ervaringen én je kunt je aanmelden voor events.
Daarnaast hebben oud-studenten nog een speciale boodschap voor je, worden zoveel mogelijk veelgestelde vragen beantwoord, staat er voor jou en je ouders/verzorgers een infographic klaar met alle belangrijke informatie en is er nog een samenvatting in pdf waar alle informatie nog eens 'quick and handy' terug te lezen is. Wat je ook kiest: laat het ons weten als iets nog niet duidelijk is!
 

Bekijk hier de voorlichtingsfilm

en ontdek alles wat je moet weten over ALO

 
 

Heb je een vraag over de opleiding? Whatsapp ons!

Wij vinden het leuk om met jou in contact te zijn. Stuur ons gewoon een appje, wij maken graag tijd voor je vrij.

Whatsapp met Birrit, 4e jaars

Vragen over studeren aan de ALO?

Vragen? Stuur mij een appje!

Whatsapp met Ben, docent

Vragen over de opleiding?

Stuur een bericht via WhatsApp

WhatsApp met Mariska, Studiecoach

Vragen over begeleiding tijdens je studie?

Stuur een bericht via WhatsApp

Opleidingsinformatie, feiten en cijfers

Is werken met kinderen en jongeren in het onderwijs na het bekijken van deze informatie nog steeds helemaal jouw ding? Dan wordt het tijd voor wat verdiepende informatie.

Hieronder vind je een overzichtelijke infographic die je alles vertelt over studiekosten, propedeuserendementen en hoe wij studenten begeleiden. Echt iets om samen met je ouders te bekijken. Daarnaast vind je een samenvatting in PDF van o.a. de opbouw van de opleiding, het PAbo-ALO traject en over de toelating. Tot slot een overzicht van veelgestelde vragen tijdens een Open Dag.


Events

Dit studiejaar zijn er geen online open dagen meer. In het najaar organiseren we weer veel activiteiten, waaronder ook opleidingsvoorlichtingen. We houden je graag op de hoogte als je een paar gegevens achterlaat.

Tijdens een proefstudeerdag kom je naar het gebouw toe en studeer je samen met andere middelbare scholieren een dag bij ons. We stellen een speciaal programma voor je samen, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren aan het hbo en bij Fontys inhoudt. 

Vanwege de coronarichtlijnen zijn we gedwongen de proefstudeerdagen nog even uit te stellen. Vanaf wanneer dit wel kan plaatsvinden, is voor ons ook nog even onduidelijk.

Heb je interesse in een proefstudeerdag, laat dan hier je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte.

Sneak Preview

Mijn naam is Noortje en ik ben derdejaars student aan Fontys ALO. Deze Sneak Preview geeft je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in mijn opleiding. Zo kun je mini-colleges volgen en oefentoetsen maken. Daarnaast neemt mijn medestudente Yente je een dag mee op haar stage. Op deze manier krijg je een beter beeld van de opleiding en kun je kijken of ALO écht bij je past.

Sfeerafbeelding Fontys

Zo ziet het er uit bij ons

Even binnenkijken bij Fontys Sporthogeschool.

We kunnen jou helaas op dit moment niet live ontvangen op de opleiding. Maar we snappen dat je toch graag een kijkje wilt nemen in het gebouw van Fontys Sporthogeschool. In deze video laten we je zien waar we 'wonen'!

 

 

Onze studenten en oud studenten vertellen...

Wij zijn natuurlijk de populairste juffen en meesters van de school! ;-)"

Dagmar, dakleerkracht gym op drie basisscholen in Best

 

 

Topsporter?

Dan kunnen wij ons voorstellen dat je enkele vragen hebt. Je kunt hieronder de kennisclip bekijken of even contact zoeken met onze topsportcoördinator.

Contact met Dirma, Topsportcoördinator

Vragen over studeren en topsport?

Stuur mij een mail Ga naar de website

 • Het verhaal van Jan Willem
  Waarom heb je voor ALO gekozen?

  "Het leek mij fantastisch om mijn passie voor sport te delen en dat ik tegelijkertijd mijn 'deelnemers' ook nog eens iets bij zou leren. Tijdens mijn vooropleiding (mbo Sport en Bewegen red.) heb ik stage gelopen op verschillende basisscholen. Ik vond het toen al ontzettend leuk om met kinderen in de gymles te werken."

  Is de opleiding wat je ervan verwacht had?

  "Jazeker, misschien nog wel meer dan dat ik aanvankelijk dacht. Op het mbo werd de focus steeds op één onderwerp gelegd. Nu wordt er meer kennis tegelijkertijd gedeeld. Dit veelvuldig schakelen zorgt ervoor dat ik ook aan veel meer ontwikkelpunten kan werken. Ook gaat de theorie verder dan dat ik gedacht had. Ook al kwam ik van het mbo af; ik had niet het idee dat ik alles dubbel zat te doen."

  Welke vakken vind je het leukst?

  "Binnen de ALO kun je niet echt spreken van 'vakken'. Je gaat in een blok van 10 weken aan de slag met een bepaald thema, waarin alle theorie en praktijk die daarmee te maken hebben, worden behandeld. Van alle theorie die tot nu toe van pas is gekomen, vond ik psychologie het meest interessant.

  Binnen de beweegdomeinen vind ik dans het leukste. Dit komt vooral omdat ik erg nieuwsgierig ben hoe je kinderen (vooral de jongens) hier enthousiast voor kan maken."

  Naar welke richting gaat je voorkeur uit?

  "Tot nu toe heb ik alleen nog maar ervaring met het basisonderwijs en de middelbare school. Ik weet dus nog niet zo goed welke richting ik op wil, omdat ik eerst nog Speciaal Onderwijs en het mbo-onderwijs wil gaan uitproberen. Als ik nu zou moeten kiezen dan zou mijn voorkeur uitgaan naar het Speciaal Onderwijs. Dit omdat ik graag kijk naar wat een leerling wél kan en wat ik met deze leerling kan bereiken."

  Wat vind je van de opleiding?

  "Moeilijk, maar toch interessant en super leuk. De theorie is soms best moeilijk en mijn concentratie is niet heel goed, dus nu we door Corona alle theorie op 1 dag hebben is dat best pittig. Gelukkig wordt alles opgenomen en kan ik het terugkijken als ik toch niet alles mee heb gekregen. In mijn klas heb ik ook een fijn studiegroepje gevonden waar iedereen elkaar vragen kan stellen, kunnen helpen en met wie ik natuurlijk ook een drankje doe naar school."

  Wat heeft de opleiding tot nu toe voor je betekend?

  "Ik heb meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen gekregen en mijn eigen bewegingsvaardigheid is erg verbeterd. Ook als lesgever ben ik me goed aan het ontwikkelen; iets wat mij erg helpt bij het maken van keuzes ten behoeve van mijn loopbaan."

  Weet je al wat je wilt gaan doen / worden na de opleiding?

  Het wordt oóf lesgeven op een mbo school / Speciaal Onderwijs óf ik ga doorstuderen in de richting van psychologie. Maar als ik kies voor werken ga ik eerst een jaar reizen terwijl ik ski en/of duikles geef."

  Heb je nog een tip voor een student die overweegt om ALO te kiezen?

  "Wat mij heeft geholpen was dat ik heel snel een studiegroep had waar ik altijd met vragen terecht kon. En wees ook niet bang om de docenten vragen te stellen al zijn het er 10 achter elkaar!"

  Sfeerafbeelding Fontys