Aanvullende toelatingseisen voor studiekiezers die hun opleiding willen starten in studiejaar 2020-2021

De aanmeld- en selectieprocedures waren in volle gang toen de huidige crisis uitbrak. Om jou meer tijd en ruimte te geven om je aan te melden, wordt de uiterste aanmelddatum verschoven naar 1 juni.

Door de maatregelen van het RIVM heeft Fontys ALO besloten dat er geen fysieke toets plaats gaat vinden op de praktijkonderdelen van onze opleiding. Dit betekent dat, op het moment dat jij je aanmelding volledig hebt afgerond in Studielink, je vanaf eind augustus student bent bij Fontys ALO.

Wél vindt er na jouw eerste aanmelding, in de maanden april t/m juni een persoonlijk adviesgesprek met een van onze docenten plaats. Het doel van dit gesprek is om samen een goed beeld te krijgen van wie jij bent, wat je wilt en in welke mate de opleiding past bij jouw ambities. Dit online gesprek en een medische keuring zijn verplichte onderdelen om te kunnen starten aan de opleiding. Deze medische keuring moet voor 15 augustus 2020 worden ingeleverd bij de opleiding.

Persoonlijk adviesgesprek

Na je aanmelding in Studielink, ontvang je een uitnodiging voor ‘MijnFontys’. Daar word je gevraagd om (naast andere voorwaardelijke opdrachten) ook een vragenlijst in te vullen over jouw bewegingsvaardigheden. Het doel van deze vragenlijst is om inzicht te krijgen in je eigen beweegniveau.

Vanwege het wegvallen van de fysieke toelating, vindt er bij aanvang van het studiejaar een zogenaamde 0-meting plaats. Samen met je studiecoach bespreek en vergelijk je de resultaten van de 0-meting met de inschatting die je voorafgaand met de vragenlijst had ingevuld. We voeren dit gesprek zodat je inzicht verkrijgt in je huidige bewegingsvaardighedenniveau. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan extra georganiseerde oefenuren gedurende het studiejaar.