Toelatingseisen

Voor deze opleiding ben je toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma. Kijk in de tabel voor eventuele profieleisen.

Havo/vwo

Voor meer informatie over de doorstroom van vwo naar hbo kun je kijken op www.fontys.nl/vwo.

Mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding. Check wel of jouw mbo-opleiding voldoende aansluit. Twijfel je, neem dan contact met ons op. Neem ook een kijkje op www.fontys.nl/mbo.

Buitenlands diploma

Wil je toegelaten worden tot de lerarenopleiding op grond van een buiten Nederland behaald diploma? Neem dan contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Je diploma moet gelijkwaardig zijn aan één van de Nederlandse diploma’s die recht op toelating geven. Bovendien moet je dan bewijzen dat je voldoende Nederlands beheerst om de opleiding te kunnen volgen. Dat kun je doen door een staatsexamendiploma NT2 volgens examenprogramma II te laten zien. Meer informatie over het staatsexamen NT2 vind je hier. Als je dat examen nog moet doen, moet je rekening houden met de wachttijden. Er zitten minimaal drie weken tussen de dag waarop je je aanmeldt en het examen. Daarna moet je nog circa vijf weken wachten op de uitslag.

21+ toets

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Meer informatie vind je hier. Je kunt ook contact opnemen via 21plustoelatingsonderzoek@fontys.nl.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT
Lees precies hoe het zit