• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Natuurkunde abstract? Integendeel! Ben jij een echte onderzoeker? Vind je het leuk om meer te leren over elektriciteit, magnetisme, licht en warmte? Zie jij het als een uitdaging om deze kennis met anderen te delen? Dan is de lerarenopleiding Natuurkunde iets voor jou. In het dagelijks leven kom je overal om je heen natuurkundige toepassingen tegen. Denk maar aan technische snufjes als platte beeldschermen en digitale camera’s. Maar ook in de industrie en gezondheid kom je natuurkunde tegen. Het zit in het kleine en in het hele grote, zoals bijvoorbeeld het heelal.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. We brengen je vakkennis bij op hoog niveau met colleges, opdrachten, practica en projecten. We leren je je vakkennis over te brengen op je leerlingen. De beste wijze om dat te leren is uiteraard voor de klas. Je gaat daarom al vrij snel op stage.
Naast de praktijk volg je onderwijskunde en vakdidactiek. Dan krijg je onderdelen als groepsdynamiek, leer- en ontwikkelingspsychologie, schoolorganisatie, lesgeven en leerlingenbegeleiding. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij onze studieloopbaanbegeleider voor een gesprek of advies.

Wat verwachten wij van jou

De lat ligt hoog! Een leraar heeft passie voor het vak én voor leerlingen. Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen moet je goed zijn in natuurkunde. Je moet het leuk vinden om met jonge mensen om te gaan en makkelijk contact met ze kunnen maken. In het eerste jaar moet je 60 studiepunten behalen. Dat is hard werken en vraagt een ambitieuze studiehouding, zodat je heel goed wordt in je vak en gaat behoren tot de meest inspirerende docenten! Een uitdaging die we graag met jou aangaan.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
Sfeerafbeelding Fontys

Contact met Leraar Natuurkunde

Algemene vragen over de opleiding, open dagen en meeloopdagen: 08850 77088 of lero-sittard@fontys.nl

Alles wat te maken heeft met inschrijvingen en studentzaken: 08850 79599 of stip-sittard@fontys.nl